Is dit de motorhelm van de toekomst?

Augmented Reality is al lang geen toekomstmuziek meer, maar als deze firma de nodige financiën bij elkaar weet te sprokkelen, dan rijden we over een dik jaar met zo’n AR-motorhelm rond.
Augmented Reality heeft het stadium van science fiction al lang achter zich gelaten. Zo bestaan er applicaties voor je smartphone waarmee je je omgeving kunt filmen en tijdens het filmen wordt het straatbeeld aangevuld met extra informatie, vaak user generated content, al dan niet afgesponsord. Yelp – een applicatie om in je onmiddellijke omgeving een hotel of restaurant te vinden – is zo’n app die bijzonder populair is, voornamelijk in de U.S.A. (Overzicht 20 AR apps).  


Maar hoe dicht augmented reality bij de man in de straat staat, werd pas echt duidelijk toen Google vorig jaar Google Glass voorstelde. Een brilmontuur dat augmented reality nonstop in de dagelijkse bestaan introduceert.Video: Project Glass van Google
Rijden we binnenkort met augmented reality in onze helm?Het bedrijf LiveMap is nu gestart met het zoeken van de nodige financiële steun om een motorhelm op de markt te brengen die met dergelijke augmented reality software is uitgerust. De technologie projecteert afbeeldingen en instructies op het vizier van de helm, maakt gebruik van een eigen interface (geen iOs of Android) die ondermeer moet vermijden dat bestuurders foto’s of video’s bekijken tijdens het rijden. In eerste instantie zal de toepassing bestaan uit het een navigatie pack.LiveMap heeft een demo-video klaar gestoomd (zie onder) en wil de eerste exemplaren van de helm in juni 2014 op de markt brengen. De richtprijs zal schommelen tussen de 1.500 en 2.000 dollar.

Meer informatie krijg je op de site van LiveMap.


(Tekst: Jef De Busser / Foto's: LiveMap)

Facebook comments