Reglement Clubroute Challenge

 

 

Wie kan deelnemen?
De wedstrijd staat open voor alle Motortoerismeclubs in Vlaanderen. Zo’n ‘MTC’ kan een club zijn met meer dan 150 leden, maar ook een uitgebreide vriendengroep die wekelijks samenkomt om met de motor te rijden.  De criteria zijn wat dat betreft simpel: de club bestaat uit minstens 10 leden, heeft een eigen naam en er is een vast clublokaal waar regelmatig wordt afgesproken.

Het wedstrijdverloop
Elke club mag twee routes insturen: één rit in eigen provincie en één rit in Wallonië. Het start- en eindpunt van elke route liggen vast, de route tussen die twee punten bepaal je zelf, ermee rekening houdende dat er verplicht één tussenstop in je route zit. Extra punten lonken als daar een typisch streekproduct genuttigd kan worden! Alle ritten moeten tussen 150 en 200 kilometer lang zijn. De eerste route is die van West-Vlaanderen, gpx-bestanden voor die route mogen ingezonden worden tot uiterlijk 1 maart 2018.

U kan uw deelnemende route inzenden als GPX-bestand op www.motoren-toerisme.be/clubroutes

Start- en eindpunten

De start- en eindpunten en de uiterste data om je route in te sturen zijn per provincie de volgende:

West-Vlaanderen: Ieper – Kanegem (01/03/2018)

Oost-Vlaanderen: Kanegem – Temse (01/04/2018)

Antwerpen: Temse – Mol (01/05/2018)

Limburg: Mol – Heers (01/06/2018)

Luik: Heers - Sankt-Vith (15/06/2018)

Luxemburg Sankt-Vith - Bouillon (15/06/2018)

Namen: Bouillon - Eghezée (15/06/2018)

Brabant:  Eghezée - Ronquieres  (01/08/2018)

Henegouwen Ronquières – Ieper (01/08/2018)

Let wel: je mag een route insturen met een ander start- en eindpunt, dan passen we zelf de route aan. Dit betekent extra werk voor ons, dus de kans dat je wint is groter wanneer je route meteen het gevraagde start- en eindpunt bevat.

 

Hoe gaat het verder?

Schoonheid en beleving zijn de maatstaven waartegen de jury uw inzendingen zal wikken en wegen. Uit alle inzendingen zal zij de beste rit per provincie selecteren voor publicatie in Motoren & Toerisme. Elke maand sturen wij een redacteur en fotograaf samen met de routebouwer en een vijftal clubleden op pad om jullie winnende route te rijden. De tekst en foto’s worden nadien gepubliceerd in Motoren & Toerisme als ultieme erkenning voor de routebouwer van uw club. Alle ingestuurde routes, of ze nu gewonnen hebben of niet, zullen worden getoond op onze site, je werk is dus niet voor niets geweest.

Wanneer alle routes zijn gepubliceerd organiseren we een wedstrijd, waar we de ingezonden routes aan het oordeel van onze lezers, de ervaringsdeskundigen, onderwerpen. De winnaar, ‘de koning der clubroutes’, zal vervolgens in de prijzen vallen.

Facebook comments