WSBK: Max Biaggi kondigt afscheid aan

Max Biaggi zal in 2013 z'n huidige wereldtitel in het WK Superbike niet verdedigen.


Exact een maand nadat hij zich in Magny-Cours z'n tweede wereldtitel in het WK Superbike verzekerde nam Max Biaggi afscheid van de sport. Sinds Biaggi vorige week aankondigde vandaag een persconferentie te zullen geven was het speculeren omtrent een  eventueel afscheid begonnen. 


Het leek er nochtans lang op dat de 41-jarige Romein er nog minstens een seizoen zou bij doen. Maar de onderhandelingen met Aprilia liepen niet van een leien dakje. Bij het merk uit Noale kon of wou men niet ingaan op de riante looneisen van Biaggi. Een situatie die zich al eens eerder stelde toen Biaggi en Aprilia in 1996 na drie wereldtitels in de 250cc klasse uit mekaar gingen.


Biaggi kan terugblikken op een roemrijke carrière met vier wereldtitels in de 250cc-klasse en twee  Superbike-wereldtitels. Biaggi nam afscheid van de sport op het circuit waar hij in 1989 z'n carrière begon: Vallelunga.


De regerende wereldkampioen Superbike zei in Vallelunga dat hij voortaan meer tijd wil doorbrengen met z'n vriendin en kind. 

 

 

Foto: Image Globe/AFP

Facebook comments