Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
WK Supersport: Sam Lowes wereldkampioen
Bart Jacobs | 7 okt 2013

De Brit Sam Lowes had in Magny-Cours genoeg aan een tweede plaats om de wereldtitel in de Supersport-klasse te pakken.

 

Met een comfortabele voorsprong van 49 punten zat Sam Lowes al voor de voorlaatste race van het seizoen op rozen. Lowes hoefde zich weinig zorgen te maken over  Kenan Sofuoglu en dat deed de Yaknich Motorsport Yamaha-rijder dan ook niet.

 

Sofuoglu veroverde op zaterdag de pole-position voor Sam Lowes en de verassend sterke Christian Iddon (Parkingo MV Agusta). Het was die Iddon die in het begin van de race op zondag het heft in handen nam. Drie ronden lang mocht de voormalige supermoto-rijder voor het eerst een race in het WK Supersport leiden. Daarna verdrong Lowes hem even aan de kop van de wedstrijd. Lowes werd dan in de 12e ronde van de kop verdrongen door Iddon. Ook Sofuoglu kon daarvan profiteren en zich als tweede achter Iddon nestelen. De meervoudig wereldkampioen Supersport sloeg in het laatste kwart van de wedstrijd toe.

 

Achter de Mahi India Kawasaki-rijder rekende Lowes in de eindfase af met Iddon. De Britse Yamaha-rijder pakte met een tweede plaats  de wereldtitel. Iddon mocht mee op het podium. Meteen ook het tweede podium voor de MV Agusta F3 in dit WK Supersport. Noorderbuur Michael van der Mark (Pata Honda) werd 6e.

 

WK Supersport, Magny-Cours – Uitslag:

 

Race: 1. Kenan Sofuoglu, 2. Sam Lowes, 3. Christian Iddon, 4. Fabien Foret, 5. Sheridan Moraïs, 6. Michael van der Mark, 7. Luigi Zanetti, 8. Roberto Tamburini, 9. Victor Leonov, 10. Alex Baldolini, 11. Jack Kennedy, 12. Raffaele De Rosa, 13. Massimo Roccoli, 14. Kevin Coghlan, 15. Lucas Scassa

 

Foto: Yamaha Racing