Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Winterprik verstoort motoractiviteiten
Bart Jacobs | 25 mrt 2013

De winterprik van het voorbije weekend hield lelijk huis bij motoractiviteiten.

De laatste opstoot van de winter was er een om zo vlug mogelijk te vergeten. Waren de weersomstandigheden op zaterdag nog enigszins doenbaar dan veranderde het sneeuwdek van zaterdag alles.

 

Op voorhand hadden enkele organisatoren alle knopen moeten doorhakken en hun evenement afgelast. De juiste beslissing zo bleek tijdens het weekend. Motorsportschool Zolder zag zich op vrijdag al genoodzaakt om de circuitdagen van zaterdag en zondag te annuleren.  Daarnaast moesten zowat alle voor zondag  geplande motorcrossevenementen  de handdoek in de ring gooien. Alleen in Arendonk dat deels gespaard bleef door de sneeuwbui kon de VLM-wedstrijd doorgaan.

 

Maar het was niet alleen de motorsport die te lijden had onder het winterweer. Op zaterdag kon het eerste luik van MAG Belgiums Opstartweekend nog gewoon doorgaan. Maar op zondag konden motorrijders alleen in Kortrijk terecht om hun rijtechniek op te frissen. Ook de opendeurdagen bij diverse dealers ondervonden hinder van de sneeuw. Zo moest Antwerp Moto Store z’n geplande testritten met het BMW Motorrad-gamma schrappen en verhuizen naar een latere datum.

 

 

Foto: Image Globe/Belga