Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Wayne Rooney's cruiser gaat onder de veilinghamer
Bart Jacobs | 22 jan 2013

Dé blikvanger van Bonhams’ sportmemorabilia-veiling is een door Wayne Rooney ontworpen cruiser.

 

De Manchester United-aanvaller ontwierp de cruiser in de loop van vorige lente.  Voor de eigenlijke bouw van de motorfiets stond de Deense customspecialist Lauge Jensen in.  Lauge Jensen is momenteel de enige Deense motorfabrikant.

Wayne Rooney toonde zich alvast opgetogen over z’n input. “Het was echt boeiend om bij het ontwerpen van de ‘Wayne Rooney’ Lauge Jensen-cruiser betrokken te zijn. Het ontwerp is gebaseerd op m’n goal tegen Manchester City van vorig seizoen”.

De ‘Wayne Rooney’  cruiser onderscheidt zich door de volgende kenmerken:

-          De bovenzijde van de tank bestaat uit een  ‘nr. 10’ Manchester United- shirt dat werd ingewerkt.

-          De schakelpedaal werd met 21 zwarte AA diamanten  en een witte diamant bezet.

-          Op het achterste spatbord met een airbrush-afbeelding van Wayne Rooney die z’n spectaculaire goal tegen Manchester City viert. Een goal die Manchester United aan de titel in de Premier League hielp en tot doelpunt van het jaar werd verkozen.

 

Bonhams verwacht dat de ‘Wayne Rooney’ cruiser zo’n 60.000 Britse ponden (een dikke 71.500 Euro) zal opbrengen.  De motorfiets gaat op 20 februari onder de hamer tijdens de Bonhams veiling van sportmemorabilia in Chester, Groot-Brittannië. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de Deense liefdadigheidsinstelling KidsAid.

 

Foto's: Courtesy of Bonhams