Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Waarschijnlijk kleiner Harley-gamma in 2014
Bart Jacobs | 16 mei 2013

Harley gaat naar volgend jaar toe mogelijk flink in z’n model line-up snoeien.  In de Verenigde Staten zouden zo maar liefst 6 modellen uit de Harley-catalogus verdwijnen.


Officieel heeft ‘The Motor Company’ nog niet naar de pers gecommuniceerd over het inkrimpen van het gamma. Maar uit een gelekte memo die Harley-Davidson in de aanloop naar de jaarlijkse dealermeeting aan haar Amerikaanse verdelers stuurde zou blijken dat er mogelijk zes modellen sneuvelen.  In die bewuste memo zou Harley teruglopende verkopen en  overlapping binnen het gamma als redenen voor het verdwijnen van de modellen citeren. 

 

De modellen die mogelijk uit het gamma verdwijnen zijn:  de XR1200S Sportster, de FXS Softail Blackline, de FLHR Road King en de FLHTC Electra Glide Classic. Ook de FLTRX Road Glide Custom en de FLTRU Road Glide Ultra zouden volgend jaar van de markt verdwijnen.  Maar bij deze twee toermodellen zou er slechts sprake zijn van een tijdelijke afwezigheid.  Harley zou de Road Glides een nieuw design geven om dan later – in 2015? – opnieuw te lanceren.

 

Het nieuws van een mogelijke inkrimpring kwam niet toevallig rond hetzelfde tijdstip waarop Harley, in het eerste kwartaal van 2013, een wereldwijde terugval in de verkoop van 9% aankondigde.  Op Harley’s thuismarkt bedroeg de terugval zelfs 13%.