Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Video: rivaliteit tussen Belgische crosstoppers laait op
Bart Jacobs | 3 jul 2013

Jarenlang leek het koek en ei tussen de Belgische GP-toppers maar sinds enkele GP’s is er een nieuwe vete ontstaan in de GP-paddock. De rivaliteit tussen Ken De Dycker en Jeremy Van Horebeek bereikte zondag tijdens de Zweedse GP een nieuw hoogtepunt.

Met een gewaagd passeermanoeuvre in de eindfase van de eerste manche maakte De Dycker Van Horebeek de vierde plaats afhandig. Beide Vlaams-Brabanders liggen al een tijdje met mekaar overhoop.  Jeremy 'Jerre' Van Horebeek (Kawasaki Racing) gaf afgelopen winter in een interview aan dat de animositeit begon met een manoeuvre van Ken 'Keeno' De Dycker (Red Bull KTM) op hem tijdens de modderige BK-ronde in Kester van vorig jaar.  Dit jaar komen beide heren voor het eerst tegen mekaar uit op WK-niveau. Maar gezien de vingerblessure van Van Horebeek  ontliepen ze mekaar  in de eerste GP's van het seizoen. Sinds Van Horebeek vanaf de Franse GP echter de goede vorm te pakken heeft, rijden beide fabrieksrijders mekaar regelmatig voor de wielen. 

 

De move van De Dycker op Van Horebeek in Uddevalla is op z’n minst ‘viriel’ te noemen en eigenlijk op het randje. In onderstaande video krijg je het manoeuvre nogmaals te zien.