Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Transfercarrousel Int. Wegrace: Crutchlow officieel naar Ducati
Bart Jacobs | 2 aug 2013

Het MotoGP-kampioenschap ligt dan wel stil toch was het de voorbije dagen druk achter de schermen.

 

Het grootste nieuws is wellicht de bevestiging van de transfer die er zat aan te komen: Cal Crutchlow maakt vanaf 2014 deel uit van het officiële Ducati Team.  De 27e jarige Crutchlow ondertekende een contract voor de seizoenen 2014 en 2015. Crutchlow zal bij het Ducati Team de teammaat worden van Andrea Dovizioso

 

De keuze van Ducati voor de Brit was om tweeërlei redenen voor de hand liggend. In de eerste plaats  gingen de resultaten van Crutchlow dit jaar er met sprongen op vooruit. Op de satelliet-Yamaha van het Monster Energy Tech3 Yamaha-team ontpopte Crutchlow zich tot een regelmatige podiumganger.  Daarnaast zijn Angelsaksische landen als de VS, Groot-Brittannië en Australië altijd een belangrijke afzetmarkt geweest voor Ducati en was de aanwezigheid van een Engelstalige rijder in het fabrieksteam dus wenselijk. Met Crutchlow trekt Ducati niet zomaar een Engelstalige rijder maar wel de beste van dit ogenblik aan.

 

Ducati’s huidige Engelstalige MotoGP-fabrieksrijder, Nicky Hayden, moet dus plaatsmaken voor de Brit. De voormalige wereldkampioen MotoGP wordt getipt als teammaat van Carlos Checa in het Alstare Ducati Superbike-team.  Maar ook Pata Honda zou interesse hebben in Hayden als kopman voor het WK Superbike. Naast wie Hayden in dat geval zou rijden is niet helemaal duidelijk. Jonathan Rea leek lange tijd de overstap naar de MotoGP te gaan maken maar zou daar nu niet meer in geïnteresseerd zijn. De Noord-Ier heeft geen trek in een seizoen op een minder competitieve klantenversie van de Honda RCV en lijkt dus z’n verblijf bij Pata Honda te gaan verlengen. Teammaat Leon Haslam zat op de wip na de blessureleed van dit seizoen. Maar dankzij z’n overwinning in de Suzuka 8 Hours – met Michaël van der Mark – zou de zoon van ‘Rocket Ron opnieuw krediet hebben bij de leiding van Honda Europe.

 

Quasi tegelijkertijd met Ducati kondigde Yamaha de komst van Pol Espargaro naar het Monster Energy Yamaha Tech3-team aan. De jongste der Espargaro’s zal in 2014 en 2015 de kleuren van het satellietteam verdedigen in de MotoGP.  Daarmee wordt een deal geofficialiseerd die volgens sommige bronnen eigenlijk al vorige najaar tot stand was gekomen. Espargaro zal volgend jaar de vijfde Spanjaard op een MotoGP-prototype worden naast Marc Marquez en  Dani Pedrosa (beide Repsol Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) en Alvaro Bautista (Fun and Go Honda). Een ongelofelijke luxe voor een land met een wel erg dramatische motormarkt. 

 

 

Foto: Yamaha Racing