Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Special Metal: Victory Cross Country '15 th Anniversary'
Bart Jacobs | 28 jan 2013

Victory Motorcycles viert in 2013 z’n vijftiende verjaardag. Meteen de aanleiding voor Victory om een speciale versie van de Cross Country Tour uit te brengen.

 

De Cross Country 15 th Anniversary is een model dat in beperkte oplage van 150 exemplaren zal gebouwd worden. Hoeveel exemplaren er daarvan naar Europa en meer bepaald de Benelux gaan komen is nog niet bekend.De basis van de ’15th Anniversary’ special is uiteraard de Victory Cross Country. Deze toermotor  is op zijn beurt gebaseerd is op de Cross Country ‘bagger’.

 Voor de ’15 th Anniversary’ opteerde Victory Motorcycles voor een opmerkelijke ‘two tone’  combinatie van Antares Red en Gloss Black. Beiden kleuren worden van mekaar gescheiden door een subtiel gouden biesje. De inspiratie voor deze kleurstelling kwam van de allereerste Victory die op 4 juli 1998 in Spirit Lake, Iowa werd geassembleerd.

 

Elektronica

 

Dat Amerikanen comfort boven prestaties prefereren is al langer geweten. Om het reiscomfort op het ’15 th anniversary’ model te verhogen voegde Victory een aantal componenten toe. Zo is er een GPS-toestel van Garmin waarin je alle mogelijke restaurants en hotels aantreft maar ook het volledige Victory dealernetwerk.  Daarnaast is er een in de stroomlijn ingebouwde AM/FM en XM radio. Deze is ook voorzien om een iPod of iPhone in te pluggen. Het geheel wordt afgemaakt met luidsprekers van Kicker.

De ’15 th Anniversary’ is verder voorzien van veel chroom accenten en een aantal badges waarop verwezen wordt naar de 15e verjaardag van Victory Motorcycles. De '15 th Anniversary' kost in de Verenigde Staten net geen 30.000 USD.