Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Special Metal: Ducati 1199 Panigale S Senna
Bart Jacobs | 9 okt 2013

Ducati brengt opnieuw een Senna-model uit.

 

 

Nadat Ducati in 1995 al  een Senna-versie van de 916 uitbracht ter nagedachtenis van de in 1994 verongelukte* F1-piloot Ayrton Senna zal het volgend jaar opnieuw een Senna-model uitbrengen. Ditmaal is de 1199 Panigale  S de basis voor deze exclusieve ‘premium superbike’.

 

Ook de Ducati 1199 Panigale S Senna  zal opnieuw donkergrijs uitgevoerd worden. Het was Ayrton Senna zelf die deze kleur enige weken voor z’n dood in de Ducati-fabriek in Borgo Panigale had uitgekozen voor z’n eigen Ducati 916. De wielen en de S van het Senna-logo worden in rood uitgevoerd. De Panigale S Senna wordt ook met een voor de racerij bestemde uitlaatlijn uitgerust.  De productie van deze Panigale S Senna zal slechts 161 exemplaren bedragen. Dat gelimiteerde aantal is gelijk aan het aantal GP’s waarin de Braziliaanse drievoudige wereldkampioen F1 startte.  De 161 exemplaren krijgen elk hun eigen nummer in de bovenste kroonplaat gegraveerd.

 

Wie nu al z’n chequeboekje wil bovenhalen moeten we helaas teleurstellen. De Panigale S Senna is namelijk alleen voor de Braziliaanse markt bestemd. Daar zal deze schitterende motorfiets vanaf juni 2014 worden afgeleverd.

 

 

Meer foto's van de Ducati 1199 Panigale S Senna vind je op onze Facebookpaginahttp://www.facebook.com/demotorsite

 

 

*Op 1 mei volgend jaar zal het precies 20 jaar geleden zijn dat F1-legende Ayrton Senna verongelukte tijdens de Grand Prix van San Marino. De Rothmans Williams van Senna miste in de tweede ronde van de GP de ideale lijn in de Tamburello-bocht en boorde zich daarop in de betonnen muur die het circuit omzoomt. Ondanks het medische ingrijpen van F1-arts dr. Sid Watkins overleed de Braziliaanse superster tijdens de helikoptervlucht naar het ziekenhuis van Bologna.  Op 5 mei 1994 kreeg Ayrton Senna een staatsbegrafenis in Sao Paolo. Ayrton Senna werd 34 jaar oud.