Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Rush op motorrijlessen
Bart Jacobs | 3 apr 2013

De invoering van het nieuwe Europese motorrijbewijs zorgt voor een stormloop bij de Belgische rijscholen. In tegenstelling tot de andere Europese lidstaten wordt het Europees motorrijbewijs in België pas op 1 mei ingevoerd. Dat betekent dat heel wat mensen zich toch nog bedacht hebben en nu vooralsnog een ‘oud’ motorrijbewijs willen halen.

Opvallend is dat het daarbij vooral om jongeren gaat. Een doelgroep die de afgelopen jaren minder in motorrijden geïnteresseerd bleek te zijn. In sommige gevallen gaat het zelfs om een aspirant-rijbewijshouder die geen wegmotor blijkt te hebben maar in de toekomst er  zich wel een wil aanschaffen. Het behalen van het motorrijbewijs wordt in sommige gevallen dus gezien als een ‘wissel op de toekomst’.

 

De Belgische rijscholen met een motorrijopleiding hebben een goede winter achter de rug. Normaal is de periode van november tot maart vrij kalm als het om motorrijopleidingen gaat maar deze winter bleek dat niet zo te zijn. De drukte wordt verklaard door de duurdere weg naar het rijbewijs A als op 1 mei het Europees rijbewijs in voege treedt in België.

 

De instroom van nieuwe rijbewijshouders zal ongetwijfeld ook positieve gevolgen hebben voor de Belgische motormarkt. Maar het is nog maar de vraag of die op korte termijn zichtbaar zullen zijn.