Roadbook Rally 2013 - Eerste rit

Voor de Roadbook Rally van 2013 gingen we te rade bij op-en-top motorman André Paquay, auteur van o.a. ‘België voor motards’ en ‘Aventure Orient’. We vroegen ‘m meer bepaald met of hij iets zag in het thema ‘De geschiedenis van België’.


Hij verdeelde de tijdslijn in acht stukken en breide daar evenveel onderhoudende en vooral mooie ritten omheen die zowat alle provincies aandoen.


Naar goede gewoonte wacht u op het einde van de Roadbook Rally een dijk van een hoofdprijs, dit jaar een lekker nostalgische Kawasaki W800. Uiteraard zullen we er gedurende de rest van het seizoen alles aan doen om net als vorig jaar een bijkomende prijzenpot aan te leggen zodat niet die ene wilde gok beslist over ‘alles of niets’.

 

Om deze Roadbook Rally editie 2013 op gang te trappen keren we terug naar een ver en grijs verleden, zeg maar een slordige 130 miljoen jaar terug in de tijd. We gaan meer bepaald op dinosaurusjacht, niet op één op ander afgelegen eiland waar Steven Spielberg aan het experimenteren is geslagen, we leggen aan op de kleine gemeente Bernissart in de provincie Henegouwen.

 

Download HIER de pdf van de eerste editie van de Roadbook Rally 2013.

Wie het Garmin of Tripy bestand wil downloaden kan daarvoor hier terecht.

(tekst: Jef De Busser / Foto: M&T)

Facebook comments