Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Platform-rol voor Yamaha MT-09
Bart Jacobs | 4 sep 2013

De nieuwe MT-09 zou niet de enige driepitter in het Yamaha-gamma blijven.  Het merk met de gekruiste stemvorken zou een aantal varianten op de MT-09 plannen.

Dat Yamaha na een aantal jaren van laagconjunctuur opnieuw met een modellenoffensief zou uitpakken wisten we al. Maar dat een deel van dit offensief uit MT-09-gebaseerde  zal bestaan is nieuw. Onze collega’s van het Japanse magazine Young Machine pakken deze maand uit met een aantal beelden van toekomstige Yamaha’s. Daarbij gaat het om een sportieve toermachine (Fazer 09), een allroadmachine (Ténéré 09) en een sportmotor (YZF-R09). Allen delen ze de driecilinder motor van de MT-09.Op de sportieve YZF-R09 zou het motorblok wel onder handen genomen worden om het vermogen van 115 naar 130 pk te brengen.

 

Het Franse blad Moto Journal heeft dan weer weet van een TDM-achtige versie van de MT-09. Op hun cover van vorige week  (zie onderaan) pakten ze uit met een eigen interpretatie van die motorfiets – die ze de typenaam MT-09X meegaven. De belangrijkste verschillen met de standaard MT-09 zijn de 19duims wielen, de langere veerwegen en het kopkuipje.

 

Het blijft afwachten of deze vier modellen ook daadwerkelijk op de showroomvloer van de lokale Yamaha-dealer zullen geraken. Maar dat Yamaha veel meer plannen heeft voor het 900cc driecilinder blok is nu wel duidelijk.