Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Nu zondag 21 juli: 8e editie 'Everts and Friends' in Genk
Bart Jacobs | 19 jul 2013

Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross- en cyclocrossevenement voor het goede doel.

 

Speciale gast in Genk is Kimi Räikkönen, ex-wereldkampioen Formule 1 (2007) en momenteel derde in de WK-tussenstand F1. Dat Räikkönen, vorig weekend nog bijna winnaar van de Duitse Grand-Prix, afzakt naar ‘Everts & Friends’ doet Stefan Everts glimmen van trots: “Voor de toeschouwers wordt het een unieke kans om Kimi in levende lijve te ontmoeten. Bovendien zal de Fin – op een crossmotor – deelnemen aan onze Cyclo MX Race en team vormen met een Belgische veldrijder. Hij zal ook aanschuiven aan onze handtekentafel. Dit is werkelijk uniek en een primeur voor ons land”. Als voorbereiding op ‘Everts & Friends’ ging Räikkönen, die zelf het Ice One Racing MX Team bezit, deze week in Finland trainen met onze tienvoudige wereldkampioen. Op de valreep kondigden ook nog F1-testrijder Jerôme D'Ambrosio en rallypiloot Freddy Loix hun aanwezigheid op het evenement aan.

 

 

Ook op motorcrossvlak wordt ‘Everts & Friends’ een topper. Naast de wereldkampioenen Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings – ook al uitzonderlijk – tekent zowat de volledige Belgische MX1-top present: Ken De Dycker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants. En ook Johan Boonen, Mike Vanderstraeten, Nick Triest en Danny Theybers zijn van de partij, naast uiteraard Stefan Everts zelf.  Van buitenlandse zijde wordt het uitkijken naar o.a. Gautier Paulin, Jordi Tixier, Glen Coldenhoff, Dean Ferris, Xavier Boog, Rui Goncalves, Petar Petrov, Eric Sorby, Maria Franke, Antti Pyrhönen,…

 

Nevenreeksen


Bij de unieke 'Cyclo MX Race', waarbij een top motorcrosser en veldrijder samen een team vormen en elk op de eigen (motor)fiets twee estafetterondjes rijden, wordt het uitkijken naar o.a. Niels Albert, Bart Wellens, Rob Peeters, Jan Denuwelaere en Dieter Vanthourenhout. Mede-initiatiefnemer Sven Nys en Kevin Pauwels moeten helaas verstek laten gaan door het BK mountainbike.

 

 

Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), 'Future Stars' (85cc), 'GP Stars' (MX1/MX2/WMX), 'Fun Bikes' (brommers) en 'Golden Heroes' (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.

 

Blikvanger bij de ‘Fun Bikes’ wordt, naast o.a. Everts, Cairoli en Herlings, vijfvoudig wereldkampioen en tienvoudig Belgisch kampioen veldrijden Roland Liboton. De cyclocrosslegende strijdt mee om de ‘Creativity Award’, een trofee voor de meest originele en hilarische ‘Fun Biker’, die wordt uitgereikt door Praga Khan-frontman en übercreatief Maurice EngelenLiam Everts, het zoontje van Stefan Everts, start in de nieuwe ‘Junior Stars’ klasse.


Randanimatie


Ook naast het parcours zal er vanalles te beleven zijn. Het rennerskwartier en teamtrucks worden heel overzichtelijk opgesteld en er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, hindernissenparcours, trampolines, grime, clowns, mini-quads,…), paint ball en na afloop start een heus supportersfeest in de grote feesttent. Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.
Voor de eindwinnaar in de categorie 'Future Stars' is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replica van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee 'The Legend' reed.

 

Goede doelenNet als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting, met ‘Kopp Op!’ en G-Team Real FC Berg-Neeroeteren), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), BKO-BLO Oosterlo (vrije kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van verkeersslachtoffers).

 

 

 

Meer info, de timing en een wegbeschrijving naar de Horenbergsdam in Genk vind je op www.evertsandriends.be