Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
New Metal: Motorhispania RX R Supersport 125
Bart Jacobs | 8 jan 2013

Het Spaanse merk Motorhispania doet in 2013 z’n intrede op de Belgische markt. Het speerpunt van Motorhispania’s Belgisch offensief is de RX R Supersport 125cc.

 

Spanje heeft hier in België niet de reputatie een motorland te zijn. En dat is misschien wel onterecht want er zijn heel wat kleine Spaanse constructeurs.  Een daarvan is Motorhispania, een naam die onbekend klinkt maar toch al op een geschiedenis van meer dan zestig jaar kan bogen. Dat Motorhispania nog niet erg bekend is bij het grote motorpubliek is allicht te wijten aan het feit dat hun producten vooral op de binnenlandse markt gericht zijn. Motorhispania bouwt dan ook alleen maar 50 en 125cc motorfietsjes.

 

Topmodel

 

Het 125cc gamma van Motorhispania behelst 6 verschillende modellen waaronder supermoto- en enduroversies maar ook een naked bike en een streetfighter. Het uithangbord is evenwel de RX R Supersport 125.

 

Net als de 5 overige 125cc-modellen van Motorhispania wordt de RX R Supersport aangedreven door een 125cc viertaktblokje van de Italiaanse Yamaha-dochter Minarelli.  Het blok heeft een bovenliggende nokkenas en is voorzien van waterkoeling.  Dat alles resulteert in een maximaal vermogen van 15 pk aan 9.000 opm.  Het koppel bedraagt 12,6 Nm aan 8.000 opm.  Het blok is voorzien van een vijfbak.

 

De RX R Supersport heeft een  metalen kokerbalkframe. Vooraan wordt de kleine sportieveling afgeveerd door een 41 mm upside-down voorvork, achteraan heeft hij een enkele schokbreker. Het leeggewicht van de RX R Supersport bedraagt 120 kg. De Motorhispania RX R Supersport 125 komt aan de scherpe prijs van € 3.990 op de Belgische markt.

 

Motorhispania wordt in België geïmporteerd door Barbé Motorcycles uit Aalst. Meer info over Motorhispania op http://www.motorhispania.be