Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MY 2015: KTM EXC-gamma
Bart Jacobs | 17 jun 2014

KTM introduceert de EXC's voor 2015

Als KTM z’n nieuwe endurogamma lanceert, dan is dat groot nieuws in de off-roadwereld. De Oostenrijkers zijn dan ook al sinds jaar en dag heer en meester in de Enduro. Vorig jaar wonnen de oranje machines twee wereldtitels in het EWC (Enduro World Championship) maar pakten ze ook titels in het WK SuperEnduro, de AMA EnduroCross, op de X-Games, tijdens de ISDE en in talloze nationale kampioenschappen.

 

Ook voor modeljaar 2015 heeft KTM het breedste endurogamma. In Mattighofen blijft men nog steeds geloven in de tweetakt en dus bestaat de helft van het gamma uit tweetaktmachines. De EXC 125, EXC 200, EXC 250 en de EXC 300 vormen de tweetakt line-up. Daarnaast beschikt KTM over vier viertaktmodellen: de EXC-F 250, EXC-F 350, EXC 450 en de EXC 500.

 

Nieuw voor 2015

 

De KTM enduro’s staan al langer bekend voor hun uitstekende standaarduitrusting. Zo komt de vering van KTM’s dochteronderneming WP Suspension en worden de remmen en koppeling door Brembo geleverd. Mechanisch veranderden de enduro’s alleen in detail voor 2015. Maar KTM introduceerde wel een aantal nieuwigheden op het rijwielgedeelte van de machines.Zo lees je voortaan je snelheid af van een nieuwe digitale snelheidsmeter van MAE. Die moet meer kant-en-klare informatie bieden voor de rijder. KTM monteert voortaan ook een zwart stuur van het Franse Neken. Dat nieuwe stuur biedt naast nieuwe handvatten ook verbeterde handbeschermers. Het frame van de EXC’s is vanaf MY 2015 in oranje uitgevoerd, net als bij de crossmachines van het merk overigens. KTM gaf z’n enduro’s ook nieuwe graphics die goed bij het oranje frame passen. De factory look wordt helemaal compleet gemaakt door de nieuwe stijvere, zwarte wielen. Deze betrekt KTM bij de Taiwanese fietsengigant Giant.

 

Binnenkort brengen we jou hier de introductietest van de 2015 KTM Enduro’s.