Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MY 2014: Yamaha XV950
Bart Jacobs | 4 jul 2013

Yamaha lanceert voor 2014 de XV950 op de Europese markt. Een ‘old school’ aandoende cruiser die voor ongebreideld rijplezier moet zorgen.

 

De XV950 mag dan gloednieuw zijn toch hadden we bij het bekijken van de eerste foto’s een “déjâ vu gevoel”. Niet helemaal onterecht want we hadden de XV950 al eens eerder gezien als de Star Motorcycles Bolt. Het is immers onder die naam dat het model afgelopen maart in de Verenigde Staten werd gelanceerd.

 

De XV950 is een ‘bobber’ met een stalen dubbel wiegframe. Het hart van deze cruiser wordt gevormd door een 60° V-twin. Met een cilinderinhoud van 942cc levert die krachtbron een maximaal vermogen van 52 pk en een koppel van 80 Nm. Met een zadelhoogte van 69 cm is de XV950 een toegankelijke motorfiets. Geen onbelangrijk argument dus om ook vrouwelijke rijdsters over de streep te trekken. De look van de XV950 mag dan wel ‘old school’ zijn toch is deze Yamaha een moderne motorfiets. Dat blijkt onder andere uit het programmeerbaar injectiesysteem en de LED-verlichting. Op de sportievere R-versie van de XV950 staat standaard ook ABS.

 

R-versie


De sportieve variant van de XV950 – de XV950R dus – onderscheidt zich naast het standaard ABS-systeem ook met de dubbele ‘piggy back’-vering van de basisversie.  Verder krijgt het zadel van de ‘R’ een suede-look en werd de tank van striping voorzien. De R-versie van de XV950 is in twee kleuren leverbaar: Matt Grey en Camo Green.  Wie voor de basisversie opteert kan uit Competition White en Midnight Black kiezen. 

 

Belgische prijzen voor de Yamaha XV950 en XV950R zijn voorlopig nog niet bekend. In de video hieronder kan je alvast de nieuwe Yamaha cruisers ontdekken.