Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MY 2014: Triumph Bonneville
Bart Jacobs | 27 aug 2013

Triumph gaat z’n modern classics een nieuwe look geven voor 2014. De Thruxton, Bonneville en Scrambler ondergaan een lichte make-over.

 

Met z’n 17 inch voorwiel is de Bonneville wellicht het meest toegankelijke retromodel. De zithoogte van het basismodel bedraagt immers maar 740 mm. Triumph ontwikkelde voor 2014 nieuwe uitlaatdempers voor de Bonneville. Die moeten de tweecilinder van 865cc een nog mooiere sound geven.Het model krijgt verder ook een nieuwe badge op de tank en de cilinder en cilinderkop werden voorzien van nieuwe, gefreesde koelvinnen. De Bonneville zal voor modeljaar 2014 verkrijgbaar zijn in de volgende kleuren:  Phantom Black, Lunar Silver, Crystal White, Saphire Blue.


Triumph brengt ook  een speciale versie van de Bonneville uit: de T100. Deze motorfiets is geïnspireerd op  de Bonneville van modeljaar 1964. De motorfiets is uitgevoerd in een two tone-kleurstelling: een combinatie van Crystal White en Aurum Gold.

 

Liefhebbers van de kleur zwart zullen ongetwijfeld hun gading vinden in de Bonneville T100 Black. Deze motorfiets is in Jet Black uitgevoerd. Dit wordt nog eens versterkt door de toevoeging van zwart afgewerkte velgen, naven, stuur, achterveren, spatbordsteunen, spiegels en passagiershandgreep.

 

En dan is er ook nog de Bonneville SE (Special Edition). Voor deze motorfiets zocht Triumph de inspiratie bij de T140W TSS, een van de laatste modellen uit de oude fabriek in Meriden. De kenmerkende Jet Black en Lunar Silver kleuren creëren een uniek uitziende Bonneville, met zwarte tank en zijpanelen (met twee gouden, handgeschilderde ‘coach lines’), terwijl de voor-en achterspatborden zilver werden, met gitzwarte ‘centre stripes’ en gouden ‘coach lines’.

 

Net als bij de T100 is de speciale editie voorzien van de nieuwe details op de koelribben van de cilinderkop en de heser klinkende uitlaat. Om de retro-look compleet te maken heeft de Special Edition ook een chromen handgreep, zwarte spiegels en een geborstelde afwerking van de behuizing voor koppeling, tandwiel, dynamo- en kleppendeksel.