Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MY 2014: De allerlaatste Husabergs
Bart Jacobs | 24 mei 2013

Husaberg viert z’n 25e verjaardag met een laatste modeljaar.

 

Wie gedacht had dat Husaberg geruisloos in Husqvarna zou opgaan, is eraan voor z’n moeite. Husaberg brengt voor 2014 nog een laatste modeljaar. Dat betekent de laatste kans om zo’n blauw Zweeds endurokannon aan te schaffen.

 

Ook voor 2014 blijft Husaberg het credo “Pure Enduro” hanteren. Het is dan ook geen verrassing dat het hele Husaberg-gamma op enduro gefocust blijft. Alle huidige modellen blijven behouden maar de veranderingen ten opzichte van modeljaar 2013 beperken zich niet tot een kosmetische update. Integendeel zelfs, want een machine als de FE250 krijgt voor z’n allerlaatste modeljaar nog een nieuwe krachtbron.

 

Vernieuwingen

 

Maar het is niet alleen de FE250 die aanpassingen onderging voor modeljaar 2014. Alle Husaberg-modellen ondergingen een aantal wijzigingen met het oog op het laatste modeljaar van het merk. Zo werden de afstellingen van de WP-veringen aangepast.  Zowel de twee- als viertakt modellen krijgen volgens Husaberg op die manier een betere tractie. Bovendien zou ook het rijcomfort toenemen. De WP-voorvork werd ook vernieuwd. Volgens Husaberg is de voorvork nu beter af te stellen en is ze ook performanter geworden.

 

Ook de frames werden aangepakt voor 2014. Het komt erop neer dat de framebuizen wat dunner geworden zijn waardoor er uiteraard bespaard werd op gewicht. De nieuw ontwikkelde frames absorberen ook beter impacts op het achterwiel. De Husabergs kregen ook een nieuwe, lagere kroonplaat en een nieuwe tellerpartij mee.  Tot slot werden alle modellen in een nieuw kleedje gestoken. De nieuwe graphics geven de Husabergs een strakke en eigentijdse look die goed aansluit bij de overige aanpassingen.