Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MX: Preview Int, Motorcross Wuustwezel
Bart Jacobs | 21 mrt 2013

Nu zondag 24 maart organiseert AMC Wuustwezel al voor de 44e maal haar Internationale Motorcross van de Molenbergen. Een van de weinige Internationale crosswedstrijden die België nog rijk is.

 

De confrontatie op de Molenbergen is er een om ieder jaar naar uit te kijken. Dat is niet alleen vanwege de hartelijke verwelkoming en de ambiance in de feesttent maar ook en vooral omwille van de deelnemerslijst. Dit jaar opent de wedstrijd in Wuustwezel immers het Internationale seizoen in België en dus is het de gelegenheid voor de fans om er een aantal GP-rijders voor de eerste keer op eigen bodem in actie te zien.

 

 

Blikvanger bij de Inters MX1 is uiteraard clublid Kevin Strijbos (Rockstar Energy Suzuki) die na een afwezigheid van 6 jaar voor het eerst opnieuw aantreedt op de Molenbergen.  Daarnaast komen ook drie andere Belgische GP-rijders in actie in de MX1-klasse: Joël Roelants (Monster Energy Yamaha), Jens Getteman (24MX Honda) en Kenny Vandueren (Scott KTM). Zij nemen het op tegen een sterke buitenlandse delegatie met Max Nagl (Honda World Motocross), Davide Guarneri (Marchetti KTM), Shaun Simpson (Ricci Racing Dainese TM), Jonathan Barragan (STR KTM) en Nikolaj Larsen (24MX Honda). De rest van het deelnemersveld bestaat voornamelijk uit Belgische Inters zoals Nick Triest, Marvin Vandaele en Manuel Priem.

 

Naar goede gewoonte treden in Wuustwezel  de Inters MX2 apart aan.  Met Romain Febvre  en Jake Nicholls (beiden Nestaan Racing KTM) en het Standing Construct KTM-duo Glenn Coldenhoff en Pascal Rauchenecker  komen er een aantal piloten uit de top-10 van het WK MX2 aan de start. Zij nemen het op tegen jonge Belgen als Kevin Fors (KeMeA Reytec Yamaha) en Damon Graulus (Standing Construct KTM).

 

Daarnaast krijg je een volledig BMB motorcross-programma voorgeschoteld. De Inters beginnen hun eerste manche om 13u20 en sluiten af rond 18u00. De toegang bedraagt 20 Euro. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis binnen mits ze vergezeld zijn van een volwassene. Parkeren en het programmaboekje zijn gratis. Meer info op www.amcwuustwezel.be