Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MX 2014: Marktoverzicht
Bart Jacobs | 31 okt 2013

Een totaal overzicht van alle crossmotoren op de Belgische markt.

 

 

Het motorcrossseizoen 2013 ligt nog maar net achter ons of de voorbereidingen voor het volgende beginnen al. Federaties brengen hun nieuwe kalender uit, rijders gaan op zoeke naar andere teams én nieuwe motorfietsen. Zo gaat dat in een sport die eigenlijk nooit stilstaat. De komende twee maanden zijn belangrijk voor de Belgische motorcrossers en de dealers van crossmotoren. Het is immers in november en oktober dat een rijder z’n keuze maakt voor het volgende seizoen. Want, zelfs wie in een amateurfederatie een beetje wil meekunnen moet in januari al trainingsrondjes draaien.

 

Om de crossliefhebbers een beetje bij die keuze te helpen brachten we de voorbije weken een compleet overzicht van de crossgamma’s van alle merken die op de Belgische markt aanwezig zijn. Van de mini-bikes van Cobra motorcycles, over de Japanse constructeurs (Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha) naar  boutiquemerk TM Racing. En natuurlijk vergeten we ook marktleider KTM niet. Dé echte nieuwigheid, en momenteel de buzz in motorcrossland, komt echter van Husqvarna. Ingelijfd door de Cross-groep, herleeft het merk als een zuster van KTM. 

 

Bij elk artikel uit dit overzicht vind je ook de volledige een aktuele prijslijst van het crossgamma van die constructeur. De prijzen die we hanteren zijn klantenprijzen en dus inclusief BTW. Daarnaast hebben we elk artikel met minstens een video gekruid. Kwestie van de look 'n feel van deze crossmachines te tonen.