Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Motorsport voelt late winterprik
Bart Jacobs | 22 mrt 2013

 Voor dit weekend geplande wegrace-activiteiten lijden onder de winterprik. De crossers hebben echter (nog) geen last van de koudeinval.


Vorige week moest het Marc VDS Racing-team al Livio Lois test op Le Mans noodgedwongen ‘uitzitten’ en ook deze week laat een late opstoot van winters weer zich voelen in motorsportland.Zo heeft Motorsportschool Zolder z’n activiteiten van dit weekend op thuisbasis Circuit Zolder geannuleerd. Op de facebookpagina van Motorsportschool Zolder staat te lezen dat “Een gevoelstemperatuur tot -12 !! Onder deze omstandigheden wordt het ronduit gevaarlijk ( of zelfs onmogelijk ) om met de moto te rijden, laat staan te racen, op circuit.”

Bij onze Noorderburen heeft de winterprik ook gevolgen voor de motorsport. Zo heeft trackday-organisator CRT Holland de eerste circuitdag op het TT Circuit Assen van morgen 23 maart geannuleerd.Ook over het Kanaal voelt men de invloed van “The big freeze”. De tweede ronde van het Maxxis British MX Championship die voor zondag in Canada Heights (Kent) gepland stond is alvast afgelast. De officiële testsessies voor het BSB-kampioenschap op Snetterton ondervonden deze week ook hinder met een algemene afgelasting op woensdag tot gevolg. Gisteren kon er dan wel gereden worden op het circuit in Norfolk. Maar vooral bij de privé-teams begint het gebrek aan “track time” op twee weken van de seizoensstart in Brands Hatch een probleem te worden. Een aantal BSB-teams zou dit weekend dan ook de wijk kunnen nemen naar Spanje.


Geen hinder voor de crossers


Zijn de lage temperaturen nefast voor de wegrace-activiteiten dan is dat niet zo voor de off-road disciplines. Zo zal de 2e ronde van het ONK Motorcross in Oldebroek morgen gewoon plaats vinden. Ook in Wuustwezel waar zondat het Belgische Internationale motorcrossseizoen start is er nog lang geen sprake van een afgelasting. Organisator Frank Van Hooydonck stuurde ons vanavond nog foto’s van het kurkdroge circuit door. Ook bij de amateurbonden vallen er momenteel nog geen afgelastingen te melden.

 

Foto: Circuit Zolder