Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Motorsport dit weekend: 7-8-9 juni
Bart Jacobs | 6 jun 2014

Een rustig motorsportweekend.

Behoudens meteorologische calamiteiten zit de Isle of Man TT 2014 er na vannamiddag helemaal op. Elders op deze site leest u het verslag en de uitslag van de Lightweight en de Senior TT.  Maar de motorsportwereld staat nooit helemaal stil en daarom richten we dan nu onze blik op Maleisië waar het WK Superbike neergestreken is en Oss, waar het IRRC aan z’n tweede meeting van het seizoen toe is.

 

WK Superbike  Maleisië

 

Het is zo’n dikke 20 jaar geleden zijn sinds het WK Superbike nog in Maleisië te gast was. In 1992 en 1993 reden Fogarty en co op het circuit van Johor. Voordien hadden ze twee jaar op het iets bekendere circuit van Shah Alam gereden. Maar nu zijn ze dus te gast in Sepang.  Voor de meeste Superbike-rijders is Sepang een onbeschreven blad, in die zin dat ze er nooit eerder reden. Toch zijn er een aantal rijders die wel op eerdere ervaringen kunnen bogen als het op Sepang aankomt.

 

In het WK Supersport is dat Kenan Sofuoglu. De Turk had tijdens z’n enige seizoen in de Moto2-klasse (2011) met de Suter van het CIP-team op Sepang. Maar met een 12e plaats was ook de Maleisische GP geen uitschieter in een overwegend zwak seizoen. Het is dus nog maar de vraag of Sofuoglu z’n circuitkennis optimaal zal weten uit te buiten. Feit is wel dat de Kawasaki-rijder dringend een zege nodig heeft om z’n seizoen toch de nodige glans te geven.

 

Vooraan in de tussenstand van het WK Supersport heeft onze Noorderbuur Michael van der Mark de touwtjes in handen. De Pata Honda-rijder zou wel eens heel snel z’n debuut in het WK Superbike kunnen maken. Als Leon Haslam niet snel met goede resultaten op de proppen kan komen is het niet ondenkbeeldig dat van der Mark volgend jaar de plaats van de Brit in zal nemen.

 

De leider in het WK Superbike, Tom Sykes, liet over Sepang weten dat hij dit circuit wel ziet zitten. Ook hij kent het circuit immers uit testen met het ter ziele gegane Sterilgarda Yamaha-team. Wat hij van Sepang denkt zie je in onderstaande preview-video.

 

IRCC/OBK Wegrace Oss


Wie na TT Week 2014 angst heeft voor het ‘Cold Turkey-effect’ raden we een uitstap naar het Nederlandse Oss aan. In dat Noord-Brabantse stadje, halverwege tussen Eindhoven en Den Bosch vindt maandag de tweede ronde van het International Road Racing Championship (het officieuze EK op stratencircuits) plaats. Met rijders als Laurent Hoffmann en Vick De Cooremeter speelt België vooraan mee in het IRRC. Maar zowel Laurent (vanwege de blessures die hij opliep tijdens de training voor de TT) als Vick (vanwege de clash met de TT) zullen niet op het appel zijn in Oss.

 

Maar je kan op Paalgraven ook de strijd in het ONK/OBK Supersport en het ONK/OBK Superbike volgen. Iets zegt ons dat thuisrijder Arie Vos erg gebrand is om nu op Kawasaki een thuiszege te boeken in de Superbike-klasse.

 

Alle info over het IRRC vind je op http://www.irrc.eu/. Op http://www.wegraceoss.nl/ vind je alle praktische informatie en een timing voor het weekend.

 

 

Motorsport op TV

Zondag 8 juni

 

WK Superbike Maleisië –Sepang

Supersport race - LIVE vanaf 6u00 op Eurosport

Superbike race 1 – LIVE vanaf 7u30 op Eurosport

Superbike race 2 – LIVE vanaf 10u30 op Eurosport2

 

 

 

Foto: Belga Image/AFP