Motoren & Toerisme juli 2013

Motoren & Toerisme van juli 2013 ligt in de rekken en het werd een avontuurlijk nummer op hoog niveau!Motoren & BergenIn de voorbije maand gingen we met de BMW F 800 GS Adventure in het Zwarte Woud en de Vogezen sjezen terwijl we met de BMW R 1200 GS en de KTM Adventure 1190 wat sneeuw gingen ruimen in de Alpen. Uiteraard werden we van al dat reizen een flink stuk wijzer, maar we gaan ook niet ontkennen dat we ons gruwelijk geamuseerd hebben.


Terug thuis namen we ook nog ruim de tijd om wat nieuwe modellen aan de tand te voelen: de Yamaha FJR 1300 AS met semi-automatische versnellingsbak, de Triumph Street Triple zonder R, de Honda CBR600RR, de MV Agusta F3 800 en ten slotte hielden we ook nog een shoot-out tussen de Ducati Monster 796 20th Anniversary en de MV Agusta Brutale 800.


Dossier Hoger/LagerWe prepareerden een flink dossier rond het verhogen en verlagen van motoren, kwestie van je machine perfect op je lichaamsbouw te kunnen aanpassen. We gingen met vier kort afgezaagde lezers testrijden bij de Duitse veringspecialist Wilbers en veegden nog een hoop handige tips bij mekaar tot een hoogstaand dossier.


In het spoor van de TourFreelancer Olivier Kirkpatrick kent de Pyreneeën als zijn broekzak en nam de Touretappe van Limoux naar Foix als basis om er een leuk reisverhaal aan op te hangen. Dus als Michel Wuyts of Mart Smeets straks tijdens de live-uitzending verwijst naar één of ander bergdorpje in de Pyreneeën kan je ‘Daar ben ik ook al met M&T geweest’ schreeuwen.


Nieuwe scootersIn de voorbije maand werden niet minder dan drie middenklasse scooters voorgesteld en palmden Vespisten Hasselt in tijdens de World Vespa Days. Logisch dus dat we die Vespa Days aan de presentaties van de Yamaha X-Max 400, de Honda NSS 300 Forza en de Kymco Xciting 400 koppelden om een scootertdossiertje in mekaar te boksen.Geniet van de zon, de vakantie en Motoren & Toerisme!Meer informatie over de nieuwe aflevering van de Roadbook Rally (deel 4 / 2013), krijg je hier.

 

Facebook comments