Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Motoren & Toerisme 2-2013 nu in de winkel!
Dirk Gossye | 31 jan 2013

Motoren & Toerisme trapt de kortste maand van het jaar meteen goed af met nr. 2 die vanaf nu in de winkel ligt. De inhoud van de nieuwe Motoren & Toerisme lees je hieronder.

In een klein salonnetje, ’s morgens in de vroegte…

Het 91ste Auto- en Motorsalon van Brussel was een zogeheten ‘klein’ salon, maar daar hebben we in de motorpaleizen 1 en 3 bijzonder weinig van gemerkt. In het klein salonnetje, ’s morgens in de vroegte waren Triumph en Honda er tijdens de persdag ultravroeg bij om een nieuwe machine voor te stellen en de volgende tien dagen kwam er een massa volk zich aan het motornieuws opwarmen. Voor wie toch één of meerdere nieuwtjes zou gemist hebben, zetten we het groot en klein nieuws van het Auto- en Motorsalon van Brussel graag nog eens op een rijtje.

 

Mix van motoren

In de voorbije maand was het aanbod van motoren dat we in test kregen op zijn zachtst gezegd ‘gevarieerd’. We gingen op het circuit van Valencia met de hypersportieve MV Agusta F4 en diens RR broertje aan de slag, twee dagen lagen verkenden we deze boeiende Spaanse stad en de bergwegen in de omgeving aan het stuur van een übercoole ‘neo-retroHonda CB 1100. Hier te lande trotseerden we de kou op een Benelli Zenzero 350 scooter en een SYM SB250Ni, of kortweg een SYM Wolf. De ene keer was het koud, de andere keer warm, maar iedere keer weer was het leerrijk en bovenal leuk!

 

Wablieft? Intercoms!

Altijd leuk om met zes journalisten voor een reisvergelijkingstest naar één of ander zonnig oord in Zuid-Europa te rijden. Na vijftig kilometer heeft er al één last van hoog water, na honderd kilometer snakt een andere naar een peuk en nog eens zestig kilometer later floept het eerste lampje van de brandstofreserve aan. Voor elk van die situaties hebben we uiteraard een teken om de rest van de groep duidelijk te maken wat er loos is, dat de andere weggebruikers soms plaatsvervangende schaamte voelen kan ons geen fluit schelen. Maar misschien zou een stel intercoms wel eens handig kunnen zijn. De meest spraakzame van de bende testte een zestal intercoms en hoorde gelijk van zijn vrouwtje dat het goed was…

 

Laat de zon in je hart

Met de bittere kou van de voorbije januarimaand nog vers in het geheugen kunnen we daar als motorblad op drie manieren op reageren. 1: we tonen de lezer dat je op een sneeuwvrije winterdag toch flink wat motorpret in eigen land kunt beleven, met een kasseienrondje in de Vlaamse Ardennen bijvoorbeeld. 2: we latende lezer wegdromen bij een zonovergoten reportage over de Dordogne, Corrèze en Limousin waar je nog het pure Frankrijk vindt. 3: we publiceren een verhaal over een sneeuwscootertrip in Québec zodat iedereen beseft dat de winterprik waar wij ons recent door zwoegden peanuts is vergeleken bij de kou die de Canadezen elke winter weer verbijten.

 

Luxepaarden of koerspaarden?

Geen twee mensen zijn gelijk (gelukkig maar) en ook in motorland heb je types die lijnrecht tegenover mekaar staan. De Victory Vision Tour en Honda Gold Wing willen hun bestuurders en diens passagiers op een zo comfortabel mogelijke manier rond de wereld voeren. Netjes uit de wind, genieten van een muziekje en om je heen kijken: daar zijn deze luxueuze genietersfietsen voor gemaakt. Aan de berijders van een Ducati Streetfighter 848 of een Triumph Speed Triple R hoef je doorgaans geen vragen te stellen over de omgeving waar ze net doorheen zijn gereden want daar hadden ze geen aandacht voor. In de zoektocht naar kicks hadden ze al hun zintuigen nodig om van apex naar apex te zeilen. Het is maar wat je verkiest, maar wij hebben ze in ieder geval getest en vergeleken.

 

En nog veel, veel meer…

 

Motoren & Toerisme 02/2013, nu in de boekhandel.

Mis ‘m niet!