Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Motoren en Toerisme organiseert Filevrije dag 2014
Bart Jacobs | 24 apr 2014

Op donderdag 22 mei organiseren de magazines Motoren & Toerisme en Moto & Loisirs, ondersteund door Demotorsite.be en Moto-online.be, een nieuwe versie van de filevrije dag. Op deze dag roepen de magazines en de websites, alle motorrijders op om met de motorfiets naar het werk te gaan. Die dag vindt er tevens een evenement plaats op de parking van Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9  in Groot-Bijgaarden.

 

 

Uit een onderzoek op initiatief van FEBIAC en uitgevoerd door Transport & Mobility Leuven is gebleken dat 10% meer motorfietsen in het verkeer zou zorgen voor een vermindering van de files met 40%. Motoren & Toerisme en Franstalig zusterblad Moto & Loisirs willen dit effect in de kijker zetten door op 22 mei motorrijders aan te sporen om die dag met de motorfiets te gaan werken.

 

 

Evenement

 

Op de ochtend van 22 mei kunnen de motorrijders samenkomen op de parking van Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9  in Groot-Bijgaarden. Daar wacht hen een ontbijt en enkele leuke en leerzame activiteiten, waarbij de moto in het verkeer centraal zal staan, fabrikanten van motorkledij zullen er oa  demonstreren hoe de nieuwe airbagjassen functioneren. Daarnaast zal er plaats zijn voor een behendigheidsparcours en motorijders kunnen hun moto een snelle controle geven dankzij bandenfabrikant Dunlop. Dit alles in het kader van veiligheid in het verkeer.

 

Bedrijven worden opgeroepen om met zoveel mogelijk deelnemers – op de motorfiets - aanwezig te zijn en maken zo kans op een mooie prijs. Tijdens de laatste editie in 2003 waren er maar liefst 150 deelnemers van eenzelfde organisatie aanwezig. In totaal konden er 2000 enthousiaste motards geteld worden op de bijeenkomst op de Bruparckparking op de Heizel. Dit jaar is het de bedoeling om dat aantal te overtreffen en nog meer belangstelling te creëren.

 

Verkiezingspraat

 

Naar aanloop van de verkiezingen op 25 mei, stelden Demotorsite.be en Moto-online.be enkele vragen aan de politieke partijen omtrent hun visie over de moto in het verkeer. Deze partijen krijgen op het evenement de kans om deze visie rechtstreeks te delen met de belanghebbenden. Dat de aanwezigheid van motorfietsen in het verkeer meer gepromoot moet worden, is overduidelijk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de parking van Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9,  in Groot-Bijgaarden vanaf 6u30 tot 10u op donderdag 22 mei.

 

Like ook onze de Facebookpagina van de Filevrije dag zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen: http://www.facebook.com/Filevrijedag