Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
MotoGP: transfernieuws uit Misano
Bart Jacobs | 16 sep 2013

Ook in de MotoGP-cyclus staat de transfercarrousel niet bepaald stil. Integendeel zelfs want hij draait dezer dagen op volle toeren!

De plannen van Nicky Hayden lijken nu wel van week tot week te wisselen. Nadat het er vorige week nog sterk op leek dat de Amerikaan voor een WK Superbike-campagne met het Alstare Ducati-fabrieksteam zou opteren, lijkt deze piste weeral achterhaald. In de paddock van Misano ging het gerucht dat Hayden een fabriekscontract zou getekend hebben bij Aprilia. Maar dan niet in het WK Superbike maar wel in de MotoGP. De ART (Aprilia Racing Technology) CRT-machines van het Power Electronics Aspar-team bewezen immers dat de Italianen uit Noale het bouwen van dit soort motorfietsen het best in de vingers hebben.  Hayden gaf toe dat hij de werkplaats van het Aspar-team had bezocht maar ontkende dat er al een akkoord zou zijn. En dus kunnen de speculaties rond de voormalige wereldkampioen MotoGP verder duren…

 

Toch viel er ook concreet transfernieuws te rapen daar aan de Adriatische kust. De Colombiaan Jony Hernandez vervangt vanaf de volgende GP (Aragon) Ben Spies bij Pramac Ducati. Hernandez kwam dit jaar voor het Paul Bird Motorsport-team uit met een ART-machine. De Noord-Engelse kippenkweker zou een afkoopsom van zo’n 100.000 Euro gebeurd hebben bij de deal. Om de plaats van Hernandez bij Paul Bird Motorsport in te nemen circuleren de namen van John Hopkins en Damian Cudlin.

 

Ook de Moto2-grid voor 2014 begint stilaan een beetje gestalte te krijgen. Nadat Sito Pons eerder al voor volgend jaar Pol Esparagaro (naar Tech3 in de MotoGP) en ‘TitoRabat (naar Marc VDS Racing in Moto2) zag vertrekken, wist de voormalige wereldkampioen bij de kwartliters zijn slag te slagen op de transfermarkt. Met Luis Salom en Maverick Vinales haalt de Catalaanse teambaas de huidige nummers 1 en 2 uit het WK Moto3 binnen!  Voormalig wereldkampioen 125cc Julian Simon zou weleens de omgekeerde richting kunnen uitgaan. Simons carrière zit al in een tijdje in het slop in de Moto2 maar de rijder uit Toledo heeft nu een aanbod van team Calvo op tafel liggen om terug naar de Moto3 te gaan. Ondertussen heeft het door Aki AJo gerunde KTM Moto3-fabrieksteam zich voor volgend jaar al van de diensten van Australiër Jack Miller verzekerd.

 

Foto: Image Globe/AFP