Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Moto3: Marc VDS Racing Team voorgesteld
Bart Jacobs | 5 mrt 2013

Marc VDS Racing, België’s enige wegrace GP-team werd gisterenavond voorgesteld in Gosselies. Het Marc VDS Racing Team komt in 2013 met drie rijders uit in de wegrace GP’s.  Scott Redding en Mika Kallio blijven de vaste waarden  van het team in de Moto2-klasse. Met Livio Loi komt er voor het eerst een Belgische rijder in actie voor het motorteam van Marc VDS Racing.

 

 

Redding staat te popelen om na twee succesvolle testen in Valencia en Jerez te beginnen aan zijn vierde seizoen voor het Marc VDS Racing Team. Voor Kallio wordt dit het derde jaar in Belgische dienst. Daarmee heeft het team binnen de zwaar bevochten Moto2-klasse een van de langstlopende 'line ups'.  Loi, die in Jerez zijn Grand Prix-debuut zal maken, presteerde tijdens de droge perioden gedurende de voorseizoenstesten in Valencia en Jerez regelmatig. Het was echter vooral zijn snelheid op een nat circuit die indruk maakte. De 15-jarige Belg test volgende week in Le Mans weer voordat hij zich in Jerez bij zijn Marc VDS-teamgenoten zal voegen. Daar begint op 18 maart de laatste voorseizoenstest van 2013.Ons seizoen begon met een eerste test in Valencia, maar tijdens de teampresentatie hebben we voor het eerst de machines getoond in de 2013-kleuren” stak teammanager Michael Bartholemy van wal.  De Duitstalige Belg beklemde het belang van de Belgische verankering van het Marc VDS Racing Team. “Voor ons is de presentatie van groot belang, omdat het een van de zeldzame keren is dat we ons gedurende het seizoen in België kunnen laten zien. En daar kunnen we ons verheugen in een grote schare volgers. Scott begint dit jaar als een van de favorieten voor het kampioenschap, maar ik denk dat Mika dit seizoen nog wel eens een aantal mensen zou kunnen verrassen.”

Over de jongste rijder van het team zei Bartholemy het volgende: “Livio heeft tijdens de Moto3-testen al grote indruk gemaakt, maar we mogen niet vergeten dat dit zijn debuutjaar wordt en dat hem nog een lange weg wacht. We zullen hem dit eerste seizoen niet onder druk zetten. Ik hoop dat hij daarvan zal profiteren en dat hij met de ervaring die hij dit jaar op zal doen klaar is om in 2014 een echte aanval te doen op het kampioenschap.”

 

Teameigenaar graaf Marc van der Straten benadrukte het belang van een gezamenlijke presentatie van beide Marc VDS Racing-teams: Een hectisch raceprogramma voor zowel ons autoteam als voor ons motorteam betekent dat we elkaar zelden zullen treffen in de workshop. Daarom is de teampresentatie voor ons ook zo belangrijk. Thuis in België worden we volop gesteund, vooral in het gebied rondom ons hoofdkwartier in Gosselies. Het is derhalve goed om voor aanvang van het seizoen beide teams hier te presenteren.

 

Graaf van der Straten heeft alvast hoge verwachtingen voor het seizoen 2013, “Ik verwacht dat Scott en Mika onder leiding van Michael Bartholemy voor in het veld mee kunnen strijden voor overwinningen en voor het kampioenschap. We gaan in 2013 ook een aantal zaken voor het eerst doen.” De teameigenaar toonde zich daarnaast ook heel opgetogen met de komst van Livio Loi. Van der Straten is begeesterd door de komst van de jonge Limburger, “Het wordt ons eerste jaar in de Moto3 en we hebben voor het eerst een Belgische rijder op een van onze machines. Er staat Livio een zwaar debuutjaar te wachten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij van die ervaring zal leren en dat hij in 2014 klaar zal zijn om voor de titel te vechten. Hoe vaker ik Livio zie, hoe meer ik er van overtuigd raak dat hij degene is die België in de Grands Prix weer op de kaart zal zetten.”

 

 

Foto's: Marc VDS Racing Team