Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Moto3: Livio Loi over de test in Jerez
Bart Jacobs | 22 feb 2013

Livio Loi heeft de tweede Moto3-test achter de kiezen. De Limburger bewees op het circuit van Jerez de la Frontera dat hij in de regen nu al een van de snelste rijders van het Moto3-peloton is.  Toch verliep niet alles van een leien dakje voor de jonge rookie want Loi kwam ook tweemaal ten val.

 

Livio Loi voelde zich op de twee natte dagen op Jerez al snel thuis in de verraderlijke omstandigheden. Hij posteerde zich in de top 5 totdat op beide dagen crashes – in de derde bocht op dinsdag en in de tweede bocht op donderdag – een voortijdig einde maakte aan de test. De 15-jarige Belg viel terug naar de 21e positie, terwijl hij op de tweede dag op de droge baan verder werkte aan het verfijnen van de set-up van zijn Kalex-KTM

 

De eerste dag verliep erg goed. Ik was de hele tijd derde of vierde, maar toen maakte ik een schuivertje. Over het algemeen was ik wel tevreden over die eerste dag” zei Livio over dinsdag. “Toen het op de tweede dag droog was, hadden we wat problemen met de set-up, maar elke sessie lukte het toch om zowel de machine als mijn rondetijd te verbeteren. Het was niet onze beste dag, maar het was oké.” Op donderdag had Loi in de eerste sessie weer de goede flow te pakken. “De eerste vrije training van vandaag was ook goed en ik stond op de vierde plaats.” Daarna zat het de Limburger tegen. “Ik weet niet wat er gebeurde in de tweede sessie, maar in de tweede bocht verloor ik de controle over de voorkant. De baan was aan het opdrogen en ik deed eigenlijk niets anders dan anders en daarom weet ik niet precies waarom ik viel.” Over de driedaagse test bleef Loi echter positief. “Hoe dan ook, over het geheel genomen was het een goede test. Nu ga ik naar Le Mans om meer kilometers te maken met de machine” besloot Loi.

 

Voor Marc VDS Racing-teambaas Michael Bartholemy was de conclusie na de test op Jerez dat z’n jongste pupil steeds meer progressie maakt. “Livio had een goede eerste dag, maar had het een beetje moeilijk met de set-up toen het droog was. Hoewel hij niet blij was met het feit dat hij niet wat dichter bij de snelste jongens zat, heeft hij tijdens deze test wel weer veel geleerd. En voor hem als rookie is dat belangrijker voor zijn toekomst dan een paar snelle ronden op een fiets die niet de goede set-up heeft. Volgende maand zal hij in Le Mans weer extra ervaring op doen voordat we weer hier in Jerez terugkomen voor de laatste test van het voorseizoen.”

 

 

Het Marc VDS Racing Team keert op 22 maart weer terug naar Jerez voor de derde en laatste test van het voorseizoen.

 

Foto: Marc VDS Racing Team