Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Moto3: Goede eerste test voor Livio Loi
Bart Jacobs | 14 feb 2013

Kersvers Moto3-rijder Livio Loi heeft de eerste test van het seizoen afgesloten op een positieve noot. De Marc VDS Racing-rijder nestelde zich op de slotdag in Valencia in de top-15.

 

 

Nadat hij de eerste twee dagen moeite had met de onvoorspelbare windvlagen en het vinden van een goede set-up profiteerde Loi vandaag van de betere condities. Hij reed bijna twee seconden van zijn tijd af en klasseerde zich tijdens zijn eerste test als Moto3-rijder binnen in de top 15.

 

De eerste twee dagen waren niet makkelijk, omdat het nogal waaide en het lukte ons niet om een goede set-up voor de machine te vinden” zei Livio donderdagavond.  Op de laatste testdag kwam echter de kentering. “Vandaag hebben we de settings van de voorvork gewijzigd en de motor voelde compleet anders aan. Ik evenaarde vandaag in de eerste sessie mijn rondetijd van de CEV-race in Valencia en daarna heb ik me steeds verder kunnen verbeteren. Als we meer tijd hadden gehad, zou ik zeker nog sneller hebben kunnen zijn, maar ik ben tevreden met waar we vandaag zijn geëindigd. Ik verheug me nu al op de test van volgende week in Jerez” besloot een tevreden Livio Loi.

 

Ook Marc VDS Racing-teambaas Michael Bartholemy was tevreden na de eerste Moto3-test van het seizoen. “Livio heeft deze drie dagen veel geleerd, zowel op als naast het circuit. De eerste twee dagen worstelde hij met set-up problemen, maar samen met zijn crew slaagde hij er in om vandaag een grote stap voorwaarts te maken. Je eerste test afsluiten als veertiende betekent een goede start van een Grand Prix-carrière.

 

Toch besloot de Duitstalige Belg met het enigszins temperen van de verwachtingen. “Er moet nog veel werk worden verzet voordat zijn seizoen in mei begint in Jerez. Nu moeten we volgende week tijdens de test in Jerez werken aan verdere verbeteringen.”

 

De volgende Moto3-test vindt van 19 tot 21 februari plaats op het circuit van Jerez de la Frontera.


 

Foto's: Marc VDS Racing