Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Moto2: Xavier Siméon blikt vooruit naar GP of the Americas
Bart Jacobs | 19 apr 2013

Xavier Siméon begon goed aan het WK Moto2. Tijdens de eerste GP in Qatar eindigde de Brusselaar op een knappe 10e plaats. Dit weekend moeten de GP-rijders aan de bak op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

 

Siméon is vol vertrouwen naar Texas afgereisd. De rijder uit  Desguaces La Torre Maptaq SAG Zelos-team gaat er een complete nieuw circuit ontdekken. Met een lengte van 5.513 meter en 11 linkse plus 9 rechtse bochten is het Texaans circuit niet bepaald een Mickey Mouse-circuit, maar hoe kan het ook anders in de Lone Star State? Het meest opmerkelijke onderdeel van het Circuit of the Americas (COTA) is zonder twijfel het lange rechte stuk dat naar een hoogte van 41 meter klimt en dan blind naar links draait.

 

Xavier zal dus vandaag en morgen kennis kunnen maken met het circuit maar de motivatie is er wel degelijk. “Na het resultaat dat we in Qatar behaalden willen graag op de ingeslagen weg verder gaan. Austin is dan ook een goede gelegenheid om opnieuw in de top-10 te finishen. Het circuit is voor alle Moto2-rijder onbekend terrein en dus wordt het belangrijk om het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Daarvoor moeten we zowel op als naast het circuit het nodige werk verzetten. Op het circuit moeten we zo vlug mogelijk de nodige referentiepunten en juiste rijlijn zien te vinden. In de pitbox zullen we gebruik maken van de telemetrie om de fouten bij te sturen. Ik merkte al dat bepaalde stukken van het circuit erg indrukwekkend zijn en daar hou ik wel van. Ik kom dus naar hier om me te amuseren en tegelijkertijd progressie te maken.”