Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Moto2: Pol Espargaro pakt dubbel in Japan
Bart Jacobs | 28 okt 2013

Pol Espargaro pakte in Motegi de zege en de Moto2-wereldtitel. Xavier Siméon finishte knap vierde.

 

De Belgische delegatie had reden om te juichen op zaterdagnamiddag. De pole-position in de Moto2-klasse was immers voor Marc VDS Racings Mika Kallio. De Fin was daarmee twee tiende van een seconde sneller dan Xavier Siméon. De Brusselaar kende tot dan nog maar weinig succes op de Austral-Aziatische toernee.  Voor Kallio’s teammaat Scott Redding verliep de kwalificatie minder gunstig. De Brit moest tevreden zijn met een 15e startplaats en stond voor een zware opdracht.

 

Op zondag was Scott Reddings race al vlug voorbij. De Marc VDS Racing-rijder was een van de slachtoffers van de massale crash in de openingsfase van de wedstrijd. De wedstrijdleiding gaf daarop code rood. Redding moest samen met toekomstig Marc VDS Racing-rijder Esteve Rabat de tot 15 ronden herleidde race uitzitten.

 

Vooraan  nam Pol Espargaro al snel het heft in handen. Ondanks een gunstige startpositie was Xavier Siméon pas zevende na de eerste ronde. De Brusselaar zou echter oprukken en lang om de vierde plaats knokken met Johan Zarco. Vooraan had Espargaro ondertussen een gat geslagen op Kallio. De Spanjaard reed rechtstreeks naar de zege en,  met de opgave van Redding, ook de wereldtitel.  Ondertussen profiteerde Siméon van de opgave van Johan Zarco om zo vierde te worden. 

 

Pol Espargaro neemt na de GP van Valencia afscheid van de Moto2-klasse om de plaats van Cal Crutchlow bij Monster Tech3 Yamaha in de MotoGP in te nemen.

 

 

GP van Japan Moto 2 – Uitslagen:

 

Race: 1. Pol Espargaro, 2. Mika Kallio, 3. Thomas Luthi, 4. Xavier Siméon, 5. Julian Simon, 6. Nicolas Terol 7.Alex De Angelis, 8. Dominique Aegerter, 9. Takaaki Nakagami, 10. Mattia Pasnini, 11. Anthony West, 12. Marcel Schrotter, 13. Axel Pons, 14. Gino Rea, 15. Sandro Cortese

 

Foto: Honda Pro Images