Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Marc VDS Racing over de GP van Frankrijk
DMS | 20 mei 2013

Livio Loi stond na de Franse GP wat in de schaduw van z’n twee oudere Marc VDS Racing-teamgenoten in de Moto2-klasse.  Niet alleen schonk Scott Redding het team uit Charleroi z’n allereerste GP-zege maar met een tweede plaats van Mika Kallio lukte  Marc VDS Racing ook meteen de ‘dubbel’.

 

Reddings overwinning - de eerste voor een Engelse coureur in de een na zwaarste Grand Prix-klasse sinds Alan Carter dertig jaar geleden in Le Mans won - betekende ook dat hij de leiding in het kampioenschap heroverde. Redding heeft nu een voorsprong van 24 punten op Tito Rabat die net als zijn teammaat van het Pons-team crashte in de wedstrijd die werd verreden onder moeilijke omstandigheden. Dankzij zijn tweede plaats klom Kallio naar de derde positie in de tussenstand, slechts vijf punten achter Rabat en 29 punten achter leider Redding.Redding verloor wat terrein bij de start maar vocht zich samen met teamgenoot Kallio weer terug naar de top 5, terwijl de verraderlijke omstandigheden in de openingsfase al een aantal slachtoffers eisten. De twee Marc VDS-coureurs meldden zich uiteindelijk aan de kop van het veld, met Redding aan de leiding en Kallio die Xavier Simeon passeerde en zo de tweede plaats veroverde. Dat werd ook de eindstand, want drie ronden voor het einde werd de rode vlag gezwaaid toen het hard begon te regenen in de wedstrijd, die voor aanvang door de wedstrijdleiding als 'dry race' was aangemerkt.In de Moto3-race kwam Livio Loi net tekort om andermaal punten te scoren. Loi finishte na 24 ronden als zestiende. Het Grand Prix-debuut van wild card-rijder Jules Danilo liep uit op een teleurstelling. De 18-jarige Fransman crashte nadat hij in de veertiende ronde bij de Dunlop Chicane de controle over de voorkant verloor.

Scott Redding #45: eerste
"Het is een ongelooflijk gevoel om hier vandaag te winnen in deze moeilijke omstandigheden. Het is een passende beloning voor het team dat zo hard voor deze overwinning heeft gewerkt. En daarom moet ik al die mensen heel erg bedanken. Ik heb ook veel te danken aan Marc van der Straten die ons steeds heeft gesteund en daarom was het prachtig dat we de kans hadden om hier vandaag samen op de hoogste trede van het podium te staan. Dankzij deze overwinning leid ik ook weer het kampioenschap, maar dit keer is de voorsprong wat groter en daar ben ik blij mee. Nu gaan we naar Mugello waar we beslist van plan zijn om hetzelfde te gaan doen!"

Mika Kallio #36: tweede
"We kozen vandaag een iets andere setting en in combinatie met de weersomstandigheden zorgde dat er voor dat ik niet helemaal wist wat ik in de wedstrijd kon verwachten. Maar het plan was als in Jerez: door agressief te rijden zo veel mogelijk plaatsen goed maken in de eerste ronden en ook nu lukte dat. Ik werd op een gegeven moment opgehouden door Domi Aegerter en Xavier Simeon, want beide mannen zijn moeilijk te passeren. Maar ik kon er toch langs komen en de tweede plaats overnemen. Dat was belangrijk, want we wisten dat er een grote kans was op regen. Dat zou de rode vlag betekenen en dat gebeurde ook. Het was voor mij persoonlijk een goed resultaat en voor het team was het mooi om vandaag twee rijders op het podium te hebben. Nu moeten we ons weer richten op Mugello. Daar moeten we er voor zorgen dat we vanaf de eerste vrije training de set-up van de machine goed voor elkaar hebben."

Livio Loi #11: zestiende
"Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik vandaag net buiten de punten ben gebleven, maar ik verloor elke ronde op de rechte stukken. Ik weet niet of er een probleem was met het blok, maar elke keer als we de rechte stukken op kwamen, werd ik zonder enige moeite voorbij gestoken door vier man. Ik probeerde van alles om het in de bochten goed te maken, maar het was gewoon onmogelijk."