Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Livio Loi trapt nieuw seizoen af met test
Bart Jacobs | 12 feb 2013

Livio Loi begint vandaag aan de eerste test voor het nieuwe Moto3-seizoen. Nog tot en met donderdag test hij op het circuit van Valencia z’n Marc VDS Racing Kalex-KTM.

 

Loi besloot het vorige seizoen met een hoogtepunt toen hij tijdens de laatste CEV-wedstrijd voor het Spaanse kampioenschap in Valencia beslag legde op de tweede plaats. Na een winter waarin hij zich stortte op zijn schoolverplichtingen verheugt de 15-jarige Belg zich nu erg op zijn eerste ronden van 2013 op zijn Kalex-KTM Moto3-machine. De testen in het voorseizoen zijn vooral voor Loi van groot belang aangezien hij vanwege de geldende Grand Prix-reglementen pas na zijn zestiende verjaardag op 27 april mag deelnemen aan de wedstrijden. Daardoor zal hij de eerste twee races van het jaar moeten missen.

 

Livio Loi: “Ik weet niet wat ik moet verwachten van mijn debuut in het wereldkampioenschap. Ik weet wel dat ik dit jaar veel ga leren. De wedstrijden in de Moto3 zijn langer dan de races die ik vorig seizoen reed in de Rookies Cup en in het CEV. Daarom heb ik tijdens de winter ook hard gewerkt en ik geloof dat ik klaar ben voor de uitdaging die me te wachten staat. Deze testen voor het begin van het seizoen worden erg belangrijk voor me, want ik zal de eerste twee races missen. Maar ik hoop dat het goed gaat. Net als altijd zal ik het gas vol open draaien en dan zullen we het wel zien.”

 

Livio maakt dit jaar een enorme stap, maar hij krijgt de tijd om zijn weg te vinden. We zullen hem niet onnodig onder druk zetten. Ik weet zeker dat hij de nieuwe uitdaging met beide handen aan zal pakken en dat we zijn eeuwige glimlach van vorig jaar weer terug zullen zien” besloot teambaas Michael Bartholemy.

 

Foto: Marc VDS Racing