Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Kawasaki commercials vallen in de prijzen
Bart Jacobs | 10 apr 2013

Twee promotievideo’s van Kawasaki kregen erkenning als beste inzendingen op het New York Festivals World’s Best Television & Film Awards. De video’s van de Ninja ZX-6R 636 en de Z800 eindigden op de eerste plaats in fel begeerde categorieën zoals Best Cinematography en Best Event Venue.


Het New York Festival is aan zijn 55 editie toe en staat bij iedereen die betrokken is bij de productie van televisie of films bekend als de meest belangrijke competitie ter wereld. Erkenning en succes op de prijsuitreiking in Las Vegas is dan ook ontzettend belangrijk, zegt Frank Zoontjes, Senior Brand Officer bij Kawasaki Motors Europe.

Voor de nieuwe ZX-6R 636 gebruikten we het iconische TT-circuit op het eiland Man als locatie en lieten we een top TT-rijder opdraven. In de video van de Z800 gebruikten we een bekende bokser en de slagzin dat deze machine de nieuwe super middelgewicht motor is met een knock-out punch.  Aangespoord door de positieve reacties op beide filmpjes namen we contact op met onze productiepartner en besloten we de films in te schrijven in verschillende categorieën van het prestigieuze New York Film Festivals. We zouden al blij geweest zijn mochten we het tot in de finale geschopt hebben. Maar dat we nu dit bereikt hebben en niet minder dan 2 gouden, één zilveren en één bronzen medaille hebben behaald, is simpelweg fantastisch" aldus Zoontjes.


De Ninja ZX-6R 636 eindigde als eerste in de categorie Event Venue. De Z800 kaapte de gouden plak weg voor Cinematography. Daarnaast ging de ZX-6R 636 nog met twee medailles aan de haal: één zilveren voor Cinematography en één bronzen voor Production Design.

 

Met een jury die bestond uit meer dan 200 regisseurs, producers, journalisten, schrijvers, acteurs, art directors, filmmakers en componisten –zelf stuk voor stuk award winnaars- was het beslissingsproces uiteraard keihard, legt filmmaker Tom Moran uit. “We werken al een aantal jaar samen met Kawasaki en hadden meteen het gevoel dat deze producties een bredere waardering zouden krijgen. Dat ze nu de hoofdprijs in twee belangrijke categorieën in de wacht slepen, maakt het harde werk van het team helemaal de moeite waard”.

 

Hoewel hij zelf niet aanwezig zal zijn bij de prijsuitreiking in Las Vegas om wille van trainingen voor de Monster Energy Isle of Man TT uitte ook rijder James Hillier zijn bewondering voor de filmcrew, “Het was de eerste keer dat ik zoiets deed en toen ik de hele organisatie zag -straten die worden afgesloten, helikopters die de motoren met camera’s achterna zaten, en alle andere zaken die daarbij komen kijken - wist ik dat we iets geweldigs aan het maken waren om te delen met de Kawasaki-fans. Als we straks in juni een soortgelijk resultaat kunnen neerzetten tijdens de Monster Energy Isle of  Man TT, zou dat helemaal geweldig zijn!”

 

Hieronder kan je de twee bekroonde video's nog eens bekijken. 

 

Hieronder kan u de bekroonde