Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Kalender BK Wegrace 2013
Bart Jacobs | 29 nov 2012

De Belgische Motorrijdersbond heeft de wegracekalender voor 2013 bekend gemaakt.

De kalender omvat negen wedstrijden waarvan er vijf buiten België plaats vinden. Grote nieuwigheid – al is dat misschien niet meteen het juiste woord – is de terugkeer van De Noordzeeprijs in Oostende op die Belgische kalender. Dat betekent meteen ook dat Vlaanderen’s enige echte wegraceklassieker nieuw leven wordt ingeblazen!

 

Daarnaast treden de Belgische wegracers volgend jaar voor het eerst aan in Oss. Een logische zet want het stratencircuit op Industrieterrein ‘Paalgraven’ bevindt zich relatief dicht bij de Belgische grens. Voorlopig prijkt er slechts een endurancewedstrijd op de BMB-kalender. Ondanks het opdoeken van het BMEC (Belgian Motorcycle Endurance Championship) heeft de Spa Six Hours een bestaansrecht verworven als semi-klassieker.

 

De wegracekalender is met negen wedstrijden een stuk minder gestoffeerd dan enkele jaren geleden maar anderzijds sluit hij nu wellicht beter aan bij de economische realiteit. Opvallend is wel dat het zwaartepunt van de wedstrijden in de eerste seizoenshelft ligt. Een wedstrijd in september had ook best gemogen.

 

Endurance of niet?

 

Nu het BMEC-hoofdstuk definitief afgesloten lijkt is het nog maar de vraag of de BMB zich opnieuw op de endurance zal richten. De vroegere promotors hebben zich ieder op hun eigen activiteiten teruggeplooid. Daarbij blijft Degecom, de firma achter de Bikers days, wel de Spa Six Hours organiseren. De BMB lijkt met trackday-promotor Eybis een nieuwe gesprekspartner gevonden te hebben. Of Eybis ook als promotor van een eventueel BK Endurance zal optreden blijft af te wachten.

 

BMB Wegrace kalender 2013

1 april                                  Assen (NL)

13-14 april                           Croix-en-Ternois (F)

11-12 mei                            Hengelo (NL)

19-20 mei                            Oss (NL)

01-02 juni                            Mettet

08-09 juni                            Oostende

27-28 juli                             Chimay

09-11 augustus                    Spa-Francorchamps

 

 

Foto: PersRacing