Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Ontdek hier de nieuwe M&T, inclusief vakantiespecial!
Bart Jacobs | 26 apr 2013

Ruim op tijd ligt vanaf vandaag het mei-nummer van Motoren en Toerisme in de krantenwinkel. De redactie gaat deze maand dieper in op dé trend in Motorland: neo-retro. En voor een zacht prijsje krijg je er de jaarlijkse vakantiespecial bij.

 

Dossier neo-retro: nieuwe wijn in oude zakken

 

Nostalgie is een sentiment dat diep in de mens geworteld zit en ga maar na, overal waar de technologie grote sprongen voorwaarts maakt wordt de hunker naar ‘producten uit de goeie ouwe tijd’ bij een selecte club steeds groter. Zo ook in de motorsector waar de vraag naar klassiek ogende motoren met onderhuids moderne, betrouwbare techniek sterk groeit. We testten de fabelachtig mooie Metisse R 1200 CR en CR-T, gingen een kijkje nemen naar de BMW R 120 G/S (nee, dit is geen schrijffout) van Gus Roijakkers en met wat goede wil kan je ook de tests van de Moto Guzzi California Custom en de Harley-Davidson in dit dossier onderbrengen. In eigen land vergeleken we de Honda CB 1100 (hoeveel meer neo-retro kan een motor zijn?) met de Yamaha XJR 1300 die ondertussen al zo lang in het gamma zit dat hij vanzelf een klassieker werd. Bedrijfsbezoeken aan Motokouture (Zwevegem) en Wrenchmonkees (Kopenhagen) maken dit ‘Nieuwe wijn in oude zakken’-dossier rond.

 

 

Trek er op uit, vlieg er eens in

 

In de Roadbook Rally van dit jaar spit freelancer André Paquay de geschiedenis van België ondersteboven en in zijn tweede aflevering is hij toch al tot in de prehistorie geraakt (download hier de roadbook). In plaats van zich te beperken tot het bezoek van een Radio2-fuif met krakende plaatjes en een muzikale dinosaurus als deejay trok André richting Spy in de hoop er een oermens tegen het lijf te lopen. In de Vakantiespecial die alle abonnees gratis kregen meegestuurd en die in de winkel voor een kleine meerprijs bij deze Motoren&Toerisme wordt aangeboden bundelden we zeven boeiende reisverhalen en gooiden we er nog wat tips voor trips bovenop. Laat je inspireren en trek er op uit!

 

 

Dat schept een band

 

Motorrijden kan je alvast op één punt vergelijken met een bezoek aan een etablissement langs de Chaussée d’Amour: heb je geen vertrouwen in je rubber, dan zal je er weinig lol aan beleven. De band is misschien wel het cruciaalste onderdeel van de motor, vandaar dat we in dit bandendossier de presentaties van verschillende nieuwe sloffen verzamelden en huistechneut Steven Casaer er ook een techniekverhaal over maakte. Michelin, Bridgestone, Metzeler en Pirelli stelden in de voorbije maand nieuw motorschoeisel voor en telkens was er een mannetje van M&T bij aanwezig.

 

 

Wikken en wegen, passen en meten

 

Overweeg je de aankoop van een motorjeans, bandenspanningssensoren, een nieuwe helm of een paar zomerse motorschoentjes dan kan dat een klusje van lange adem worden. In veel gevallen moet je immers vertrouwen op het verkooppraatje van de winkelier, maar als de twijfel het grootst is schiet Motoren&Toerisme te hulp. In dit nummer vindt u in de rubriek Gewikt & Gewogen onze bevindingen over de Air-Check ECO bandendruksensoren, de Rokker Rebel jeans, de Shark Speed-R helm en de Dainese Asphalt C2b motorschoentjes