Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Industrienieuws: Koopt KTM Husqvarna?
Bart Jacobs | 29 jan 2013

Uit verschillende bronnen bereikte ons vandaag het bericht dat KTM concurrent Husqvarna zou hebben gekocht van het BMW-concern.

 

BMW Motorrad kocht Husqvarna in de zomer van 2007 en koesterde plannen om het merk te ontwikkelen tot een volwaardige off-roadpoot. De financiële en economische crisis van de jaren daarna gooide echter roet in het eten. BMW Motorrad probeerde de afgelopen jaren een koerswijziging door te voeren bij het dochterbedrijf door meer op straatgerichte modellen te mikken. De Nuda 900 en de TR 650 waren twee recente modellen waarmee Husqvarna een nieuw clienteel probeerde aan te boren.

 

Op sportief vlak werd Husqvarna echter volledig overvleugeld door rivaal KTM. Het motorcrossprogramma in de MX2 – met ondermeer Vlaams-Brabander Nick Triest – draaide uit op een debacle en werd eind 2012 stopgezet.  Ook in het WK Enduro moest Husqvarna zich in de afgelopen jaren bij de suprematie van KTM en Husaberg neerleggen.

 

Ondanks een opmerkelijke verbetering in de verkoopscijfers in 2012 was er in de wandelgangen te horen dat BMW Motorrad geen geld meer in Husqvarna wou stoppen.  Eerder deze maand circuleerde al het gerucht dat BMW Motorrad z’n Italiaanse dochter in de vitrine had gezet.  Nu lijkt het erop dat ‘zuiderbuur’ KTMMattighofen ligt op amper twee uren rijden van München – toegehapt heeft. Ook het Indische merk TVS zou lang in de running geweest zijn maar haalde uiteindelijk bakzeil. Het nieuws is nog niet officieel maar in de komende dagen volgt er allicht een statement van een van beide partijen.