Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Indian uit Steve McQueen-collectie onder veilinghamer
Bart Jacobs | 11 apr 2013

Een Indian uit 1914 die ooit het bezit was van Hollywood-legende Steve McQueen zal op de International Classic Motorcycle Show geveild worden.


Veilinghuis Bonhams pakt voor z’n traditionele lenteveiling in Stafford met een legendarische motorfiets uit. De Indian Model F uit 1914 dankt die status niet alleen aan z’n verblijf in de collectie van Steve McQueen maar ook aan z’n verleden als boardtracker.

 

Boardtrack  racen was begin vorige eeuw razend populair in de Verenigde Staten. Op grote houten pistes met kombochten – vaak in football-stadions gebouwd – namen dappere racers het tegen mekaar op met motorfietsen zonder remmen. De motorfietsen die voor deze races gebruikt werden hadden remmen noch gashendels of koppelingen. Ze werden in gang geduwd om dan vaak met snelheden van rond de 160 km/u over het plankier van de pistes te razen. Onnodig te zeggen dat deze tak van de racerij heel wat slachtoffers heeft geëist.

 

Het model dat Bonhams in Stafford zal veilen is een motorfiets die ze in 2010 al  eens op hun jaarlijkse veiling in het Californische Carmel verkochten. Bonhams verwacht dat deze boardtracker met 4 pk zo’n £ 28.000 zou kunnen opleveren.