Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Indian Motorcycle maakt prijs nieuwe Chief bekend
Bart Jacobs | 21 mei 2013

Indian blijft maar tipjes van de sluier die nu nog over de gloednieuwe Chief hangt oplichten.

 

 

Wat weten we ondertussen al over de Chief, de eerste Indian die onder Polaris-management ontwikkeld werd? Wel, we weten dat hij door een gloednieuw 1811cc metend motorblok zal aangedreven worden.  Uiteraard hebben we het dan over een V-twin.  Daarnaast stuurde Indian Motorcycles ook een teaser-video de wereld in. In deze video zijn een paar details van de Chief duidelijk te ontwaren maar van een volledige kijk op de motorfiets blijven we voorlopig verstoken.

 

Indian gaf wel een foto vrij waarop het silhouet van de Chief  te zien is, zij het dan in een nagenoeg totaal verduisterde fotostudio. En vorige week maakte het ook de prijzen voor de Chief bekend. Beetje vreemd om eerst de prijs bekend te maken om dan twee maanden later pas de motorfiets zelf voor te stellen. Maar meer dan waarschijnlijk kadert dit alles in een strategie van Polaris om klanten weg te snoepen bij de  concurrentie – versta Harley-Davidson – en zo Indian soliede op de Amerikaanse markt neer te zetten.

 

De basisprijs van de Indian Chief zal in de Verenigde Staten $18.999 bedragen. Daarmee schuift de Chief net tussen Harley-Davidsons Softail Deluxe ($  17.399) en Road King Classic ($ 19.899) in. Amerikaanse insiders verwachten dat Indian, om de concurrentie met Harley op alle fronten aan te gaan, het gamma nog verder zal uitbreiden in de breedte. Die bijkomende modellen zullen dan hoogstwaarschijnlijk het nieuwe 111 cubic inch motorblok als basis hebben.

 

Of we straks ook een Indian kunnen kopen in de Benelux is nog onduidelijk. Maar Indian koestert niettemin internationale ambities. Zo is het nu al in Australië begonnen met reclame te maken voor de nieuwe Chief.  En ook in Frankrijk, Spanje en Zwitserland zijn er Indian-dealerships.