Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
IDM: Voorbeschouwing Zolder
Bart Jacobs | 8 mei 2013

Tijdens het Hemelvaartweekend kan je  je in Zolder gaan vergapen aan het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft of het sterkste nationale wegracekampioenschap van het Europese vasteland.

Het is de eerste maal dat het Duitse kampioenschap afzakt naar België, een 20 tal jaar geleden was het toenmalige Pro-Superbike al wel eens overgekomen maar op 10, 11 en 12 mei zullen we een echte IDM- proef hebben op Belgische bodem.

Het sfeertje tijdens deze IDM is internationaal - we verwachten maar liefst 26 nationaliteiten! En het startveld is er één om ‘U’ tegen te zeggen. Klinkende namen zoals Erwan Nigon (Duits en Frans Kampioen Superbike, Arie Vos (meervoudig Nederlands Kampioen Superbike), Damian Cudlin (Wereldkampioen Endurance), je kent ze wellicht van naam, maar tijdens dit Superbike-weekend kan je ze live aan het werk zien op het circuit van Zolder.

 

En vergeet vooral niet te supporteren voor het team van de Motorsportschool, dat niet enkel de kleuren van BMW verdedigt, maar ook die van ons eigen land! Ook het zijprogramma van dit IDM-weekend houdt het gas erop, met spannende manches van de Supersport, R6 Cup, Zijspannen en de Moto3/125 waar heel veel jonge Nederlanders in meerijden.

 

Tijdens de pauze is er steevast een pitwalk, dan kan je handtekeningen verzamelen en op de foto gaan met de rijders. Afgelopen donderdag -2 mei- waren een groot aantal rijders aanwezig voor een test op een voor hen onbekende baan. En de rondetijden gingen drastisch naar beneden, zo was de snelste IDM-rijder op circuit Zolder de jonge Duitser Markus Reiterberger op een BMW van het team van Werner Daemen. Markus liet een tijd klokken van 1’33.624 en deed daarmee beter dan huidige IDM Superbike-kampioen Erwan Nigon.

 

Inkomprijzen/

zaterdag: € 15,00
zondag: € 26,00
weekend: € 29,00

Gratis tot 5 jaar  +6 jaar tot 12 jaar 50% korting

 

Foto: Motorsportschool Zolder/Luc Vervoort