Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
IDM Superstock-campagne voor Bastien Mackels
Bart Jacobs | 24 dec 2012

Nieuw in 2013 in het IDM is de klasse Superstock. Om jonge talenten de kans te geven door te groeien vanuit de Supersport en de R6 Cup hebben de nieuwe promotoren van het IDM de Superstock klasse in het leven geroepen. En ook daar zal het Van Zon BMW Team actief zijn.

 

 

Hierbij wordt het team volledig ondersteund door de structuur van Gaëtan Herpigny. De Naamse BMW-concessiehouder die in 2012 samen het team van Penzköfer  de wereldbeker won in de Stocksport-klasse  van het WK Endurance staat daarmee voor een nieuwe uitdaging.

 

Gaëtan Herpigny: “Het was altijd mijn ambitie geweest om uit te komen in een kampioenschap met internationale uitstraling. In 2012 hebben we in België de BMEC-titel en de titel van Belgisch Kampioen Superbike binnen gehaald. En we zijn wereldkampioen Endurance geworden. Mooi, zeer mooi maar het smaakt naar meer. En meer is een IDM-titel…

 

Werner Daemen: ”Gaëtan is een zalige vent met wie ik dolgraag altijd heb willen samen werken. Zelden of nooit ben ik iemand tegen gekomen die zo gedreven is als hij. We hebben sinds ik begon met BMW altijd een heel goed contact gehad en nu gaan we echt samen werken. Zijn team zal onder onze vleugels het Superstock team runnen.”

 

Om dit te doen rekent het team niet op Gregory Fastré zoals velen dachten maar op een ander Belgisch talent … Bastien Mackels.

 

Werner Daemen: “ Bastien is een ruwe diamant waar nog heel wat slijpwerk aan is… Maar zo mooi zo ruw heb ik ze nog maar zelden gezien. Bij ons thuis zouden ze zeggen dat het “nen bijter” is. Iemand die het in zich heeft om het te maken. Hij is snel, heel snel maar soms nog wat onstuimig. Een goede eigenschap als je die positief kan omzetten. Hij zal in de winter moeten zorgen dat hij fysiek klaar geraakt voor een lang en hard seizoen maar ik denk wel dat zijn begeleider Olivier Van Mol daar gaat op toe zien.

 

Bastien Mackels: “Ik ben sinds een paar weken waarschijnlijk de gelukkigste mens op de hele wereld. Ik ga deze kans met 2 handen grijpen en ervoor zorgen dat noch Gaëtan, noch Werner, noch Hans spijt hebben dat ze me ooit deze kans gegeven hebben. Bovendien ben ik samen met Olivier vanaf 2013 ook het gezicht van de Motorsportschool Zolder in Wallonië. Op die manier kan ik al direct iets terugdoen voor die mannen.

 

Met 4 rijders zal het weer een enorme uitdaging worden om dit alles tot een goed einde te brengen.

 

Hans Van De Ven:Het wordt inderdaad een redelijke uitdaging maar het raceteam is vooral Werner zijn werk en hij doet een super job. We verstaan elkaar blindelings. We hebben genoeg aan een half woord wat maakt dat we alle uitdagingen die we samen aangaan tot een redelijk goed einde brengen. En dat ook nu weer het geval zal zijn daar twijfelt niemand aan. Althans ik toch niet…

 

Foto: Pers Racing