Hoogmis op de vuurtorenwijk

Na een paar jaar van afwezigheid was het opnieuw raak op de vuurtorenwijk van Oostende. Duizenden racefans verzamelden zich langs de omloop voor de “38ste snelheidswedstrijd van de Noordzee”.
Het bleef het hele weekend droog maar warm was het zeker niet. De gure noord-oosten wind maakte het zelfs bitter koud. De 9000 toeschouwers die de koude trotseerden kregen een verwarmend programma voorgeschoteld met tal van spannende races. Voor KV Ostend Motor Sport en sportvoorzitter Kurt Vanborm, de organisatoren van het evenement, was het hoogmis. Veel OMS rijders haalden immers het podium of schitterende resultaten.


Supersport 600 inters: Onverwachte overwinning van Mark Fissette!Door het drukke programma werden er al wedstrijden afgewerkt zaterdag na de trainingen. Eén van deze wedstrijden was de Supersport 600 inters & Juniors. Door de internationale bezetting beloofde het een schitterend spektakel te worden en dat was het ook.De snelle Duitster Thomas Kreutz had de snelste tijd gerealiseerd tijdens de trainingen en de verwachtingen waren dan ook dat hij de meeste kans maakte op de overwinning. Van Den Broeck en Hoffman hadden wel voor weerwerk gezorgd tijdens de trainingen maar in de eerste ronde van de wedstrijd maakten zij allebei een schuiver. Het tweetal moest in de achtervolging. Zo kreeg Kreutz een vrij spel en bouwde hij een kleine voorsprong op. In de achtervolging trok Mark Fissette, de Nederlanders Zuurbier en Romijn mee, om er uiteindelijk alleen van door te gaan. Kreutz was ondertussen al een stuk voorop. Een overwinning is slechts een feit als men over de streep komt en dat gebeurde met de Duitser Thomas Kreutz niet. In de laatste van de 15 ronden crashte de Duitser. Mark Fissette pakte onverwacht de overwinning voor De Caluwe en Van Den Broeck die nog een schitterende inhaalrace had gereden. Hetzelfde verhaal voor Laurent Hoffman vertrok na zijn crash op de 28ste plaats om toch nog een 5de plaats te behalen. In de tweede reeks was het nog spannender. Thomas Kreutz, opnieuw hij en Wim Van Den Broeck maakten er een mooie wedstrijd van. Deze keer bleef Kreutz wel overeind en won deze tweede reeks met het kleinst verschil. Fissette werd 3de, De Caluwe 4de.


Supersport 600 juniors: Timothy Baken ontgoocheld niet voor eigen publiek!Thimothy Baken won voor eigen publiek de twee manches in de supersport 600 junior klasse. De West-Vlaming won vlot voor eigen publiek. Zijn streekgenoot Enzo Mommenrency finishte twee keer 2de. Toch moest hij telkens meer dan 10 seconden toegeven op de winnaar. Een andere West-Vlaming, Davy Mispelon, werd derde in de twee reeksen. Met andere woorden drie OMS-piloten op het podium. Bram Lambrechts een van de smaakmakers in deze klasse en 3de in tussenstand van het kampioenschap strandde op een 6de en 4de plaats. Lambrechts crashte wel tijdens de trainingen en kwam telkens aan de start met een lichte voetblessure.


Superbike Inters: Richard White tweemaal 3de!In de eerste reeks dachten we een leuke strijd te krijgen tussen Sébastien Le Grelle de Duitser Didier Grams. Niks was minder waar. De Duitser was gewoon een maatje te sterkt voor de Namennaar. Het verschil van meer dan 18 seconden spreekt voor zich. Richard White finishte 3de. Verrassend was toch de 4de plaats van Didier Boelens. Minder goed, al is dat veel gezegd, was de prestatie van Gian Mertens (5de). Gian is duidelijk minder in zijn sas op een stratencircuit dan op een permanent circuit. Patrick Quintens kwam niet aan de start. Tijdens de trainingen kreeg hij problemen met de remmen en kreeg dit niet tijdig opgelost voor de wedstrijd. In de tweede reeks op zondag slaagde Le Grelle er wel in om de overwinning te pakken. Zonder de Duitser Grams evenwel. Toch maakte Le Grelle er een eenmansshow van. Patrick Quintens, ondertussen verlost van de remproblemen, finishte 2de. Richard White werd nogmaals 3de. Nicky de Wit die er in de eerste reeks niet bij was wegens een elektrisch probleem aan de benzinepomp werd 4de.


Superbike juniors: Van Steenland scoort 2 maal voor eigen publiekDe Oostendenaar Jan Van Steenland won de 2 reeksen in de superbike klasse Juniors. Op een Ducati Panigale versloeg hij in een 15 ronden durende wedstrijd zijn streekgenoten Kris De Ruyter en Kurt Haek. Kevin Neyt werd 4de. De tweede reeks werd een copy van de eerste reeks. Althans wat het podium betreft. Kevin Neyt finishte terug 4de. Bjorn Pauwels werd 5de.


Monobike 450 & 650: Gaillard en DejongIn de 450cc klasse werd Jean Marc Gaillard 2 keer de winnaar. Gaillard en Sébastien Bouillon maakten er een mooi spektakel van voor het publiek. Bouillon verloor dan wel de 2 reeksen van Gaillard maar moest op geen enkel moment onderdoen. Kevin Vercauteren finishte tweemaal 3de. In de 650cc klasse ging de overwinning twee keer naar Marxime Dejong. Dejong was een maatje te groot voor zijn concurrente. Zijn voorsprong net iets meer dan 13 seconden en zijn gemiddelde snelheid 113km/u. OMS rijder Guy Peirs finishte twee maal op de 2de stek. Geenen Come werd tweemaal 3de. Christiaan Rouxhet crashte tijdens de trainingen en werd daarbij nog aangereden. Hij werd met zware letsels aan de rug naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de laatste berichten is zijn toestand stabiel en zal hij na zijn revalidatie geen blijvende letsels aan overhouden.


IPC 125 & 250: Nicolay sterker dan Ceuppens!In de 125cc klasse versloeg Michel Nicolay in de twee reeksen tot 2 maal toe Mike Ceuppens. Mike Ceuppens was alvast in de wolken met zijn 2de plaats. In de eerste reeks versloeg hij nipt Jeremy Raevens. In de tweede reeks rekende hij af met Franco Fossati. De Fin Korhonen Tuuka pakte 2 keer het hoogste podium bij de 250cc. Christophe Gregoire en Peter Rogiers werden 2de en 3de.


Classic Zijspannen: Couvreur/Deneire en De Rouck/Remacle verdelen de punten.In de classic zijspannen klasse 6 pakte Couvreur /Deneire de overwinning in de eerste reeks. De tweede plaats was voor Demunck/Vereecke. De Britten Hawes/Bar finishten als 3de. In de 2de manche was het span van De Roeck /Remacle het snelst over de eindstreep Demunck/Vereecke verzilverde opnieuw de tweede stek. De Britten finishten 3de. Couvreur /Deneire vielen uit in de 10de ronde. In de klasse 7 waren alle ogen gericht op de plaatselijke favorieten Vansevenant/Hubrechsen. Zij wonnen de eerste manche met meer dan 50 seconden verschil op Balfroid/Nicloux en meer de 1 minuut op Bona/Beauvois. Een andere favoriet Capel/De Vleeschouwer vielen uit. In de 2de reeks waren het deze laatste die het laken naar zich toetrokken na het uitvallen van Vansevenant/Hubrechsen in de derde ronde. Balfroid/Nicloux en Bona/Beauvois verdeelden de overige podiumplaatsen.Voor de volledige uitslag van alle klassen neem een kijkje op : http://www.mylaps.com/en/events/909368Tekst & Foto's: AMP Services

Facebook comments