Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Het lijstje: 5 redenen waarom je met de motor zou gaan werken.
Bart Jacobs | 14 mei 2014

Vijf goede redenen om nooit meer in de file te staan.

 

Voor wie het nog niet moest weten: Motoren & Toerisme en De Motorsite moedigen woon-werkverkeer met de motorfiets meer dan toe. Daarom organiseren we volgende week donderdag dan ook de Filevrije dag. Een dag waarop jullie en jullie motorrijdende collega’s, hopelijk massaal op aanwezig zullen zijn. Om de twijfelaars alsnog over de streep te trekken hebben we hieronder nog eens vijf voordelen van woon-werkverkeer met de motorfiets opgelijst:

 

 

Reden 5: Rijplezier


Toegegeven, de weg van en naar het werk is in Vlaanderen vaak niet de mooiste. Toch zijn we ervan overtuigd dat een ware motard zoveel mogelijk tijd in het zadel van z’n stalen ros wil doorbrengen.

 

Reden 4: Rustig de dag beginnen

Wie ’s morgens vroeg al met carpoolende collega’s opgescheept zit moet soms heel stressbestendig zijn. Gewauwel over voetbal, het weer en de stoelgang van de hond zijn niet de meest opbeurende topics. En dan hebben we het ergste nog niet gehad. Heb je

 

Reden 3: Het is beter voor het milieu.

Een beetje milieubewustzijn is zeker niet slecht. We willen hier motorrijden zeker niet ‘greenwashen’ maar feit is dat motorfietsen nu eenmaal minder CO2 uitstoten dan de gemiddelde personenwagen. Bekijken we de totale externe emissiekost dan slaat de balans nog meer door in het voordeel van de motorfiets. Bij een motorfiets ligt de externe emissiekost immers 21% lager.

 

 

Reden 2: Het is beter voor je portemonnee

Een motorfiets verbruikt niet alleen minder dan de gemiddelde gezinswagen maar je staat natuurlijk ook minder lang in de file. En dat betekent dat je een hogere efficiëntie hebt. Kortom, je zal een flinke slok minder verbruiken met de motor dan met de auto.

 

 

Reden 1: Omdat je filevrij rijdt

De laatste en misschien wel belangrijkste reden is dat je met een motorfiets niet wekelijks uren van je kostbare tijd verspeelt in de file. Tijd die je in gezin en vrije tijd kunt investeren.

 

 

Overtuigd? Kom dan op donderdag 22 mei vanaf 6u30 naar onze Filevrije dag. Je vindt ons dan op de parking van Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9 in 1702 Groot-Bijgaarden. Breng ook je motorrijdende collega’s mee en sleep samen een mooie prijs in de wacht