Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Harley-Davidsonmuseum verwerft motor uit 'Terminator 2'
Bart Jacobs | 24 apr 2014

Arnie’s Fat Boy gaat naar het Harley-Davidsonmuseum

 

Harley-Davidson heeft de Fat Boy waarmee Arnold Schwarzenegger zich in de spektakelfilm ‘Terminator 2’ verplaatste, voor z’n museum in Milwaukee verworven. In de film uit 1991 speelde voormalig gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, de rol van ‘The Terminator’. The Terminator is een cyborg – een geavanceerde robot met menselijke trekje – die uit de toekomst naar het jaar 1991 wordt gestuurd door rebellenleider John Connor.  De film begint met de scene waarin The Terminator naakt een bikers bar in LA binnenstapt en er de kleren en motorfiets van een ‘biker’ buit maakt. Die motorfiets is een Harley-Davidson Fat Boy uit 1990.

 

 Tijdens de opnamen van deze film was de Fat Boy één van Harley-Davidson’s nieuwste modellen. “Terminator 2 is een icoon in de filmindustrie en onderdeel van onze populaire cultuurhistorie”, zegt Jim Fricke, curator van het Harley-Davidson Museum. “Deze motor speelde zonder twijfel één van de belangrijkste filmrollen in de geschiedenis van Harley-Davidson. Wij zijn enthousiast dat de motor nu een permanente plek heeft gekregen in het museum, waar het voor de volgende generaties bewaard wordt.”

 

De Fat Boy, die behoorlijk is getekend door de filmopnamen, is nu onderdeel van meer dan 450 motoren en andere museumstukken in het Harley-Davidson Museum