Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Fast Metal: Suzuki GSX-R 1000 SERT-replica
Bart Jacobs | 21 mei 2013

De trend van rasechte racereplica’s lijkt alweer een tijdje achter ons te liggen. Maar toch brengt Suzuki France met de GSX-R 1000 SERT nu een hedendaagse versie van de racereplica.

 

Iets oudere lezers herinneren zich nog wel motorfietsen als de Honda NSR400 in de officiële kleuren of de Kawasaki ZXR-750 Stingray. Maar in het afgelopen decennium  leken kant-en-klare racereplica’s nagenoeg helemaal te verdwijnen, zeker toen de sportmotoren het moeilijk begonnen te krijgen. Suzuki France blaast het genre echter nieuw leven in met deze kant-en-klare replica van de SERT GSX-R 1000. SERT staat daarbij voor Suzuki Endurance Racing Team, het haast legendarische Suzuki-fabrieksteam voor het WK Endurance. Dat in Le Mans gebaseerde team wordt al sinds jaar en dag geleid door de al even legendarische Dominique Méliand.


Suzuki France vertrok voor de ontwikkeling van de SERT-replica van een standaard Suzuki GSX-R 1000. Uiteraard kreeg de blauw-witte GSX-R de nodige stickers van de teamsponsor en het nummer 1 – SERT is  regerend wereldkampioen Endurance – maar daar bleef het niet bij. Het standaard kuipruitje van de GSX-R  werd vervangen door een hoger exemplaar van MRA. Een exemplaar van Yoshimura vervangt de standaard uitlaat. De carterdeksels werden in carbon uitgevoerd en de vorkpoten kreeg rode beschermingsdoppen die doen denken aan de snelkoppelingen voor de endurance.  Elke van de 50 exemplaren is voorzien van een genummerd plaatje en bij elke SERT-replica wordt ook een paddockstand geleverd.

 

De SERT GSX-R 1000 zal alleen in Frankrijk te koop zijn. De racereplica zal daar 15.899 Euro gaan kosten maar voor die prijs krijg je er dan wel een fleece, t-shirt en petje van het SERT-team bij.