Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
EK STK 600: Duwelz blijft winnen!
Bart Jacobs | 29 apr 2013

De ‘thuisrace’ van het MtM Racing-team werd een kolfje naar de hand van Gauthier Duwelz. De jonge Waal kwam als leider in het EK Superstock 600 naar Assen en maakte z’n favorietenrol waar.

 

 

Al van bij de eerste trainingen op vrijdag zaten de 3 MtM-rijders al bij de beste tijden.  Een schuiver van Robin Mulhauser, op zijn geopereerde schouder deed iedereen even vrezen voor het ergste. Maar Robin is een harde en hij zette de 14de tijd, Adrian Nestorovic had het ook niet erg naar zijn zin met de koude temperaturen, en behaalde de 6de tijd. Gauthier Duwelz ondervond geen hinder van de regen en nam doodleuk de pole in handen.

 

Gelukkig was  het op zaterdag droog en werden er veel strakkere  tijden neergezet. Gauthier en Adrian wisselden mekaar af als voorlopige leiders. Uiteindelijk werd het een pole-positie voor Gauthier en de 2de plaats voor Adrian.

 

Op zaterdagavond stonden Gauthier en Adrian even voor 18u naast elkaar voor de start van de race over 12 ronden. Toen de lichten doofden waren de beide MtM Yamaha’s als eerst bij de Haarbocht, maar na een halve ronde werd de rode vlag getoond omdat er meerdere rijders ten val waren gekomen. De race werd opnieuw gestart, nu voor 8 ronden.

 

Opnieuw scheurden Gauthier en Adrian zij aan zij richting Haarbocht.  Meteen ook  het scenario voor de komende 8 ronden.  Zowel Adrian als Gauthier reed 4 ronden aan de leiding.  In de laatste ronde had Adrian de leiding tot net voor het aansnijden van de Geert Timmerbocht. Toen zette Gauthier zich voor Adrian om zo als eerste afgevlagd te worden.  Teammaat Robin Mulhauser was teleurgesteld omdat hij door de hevige pijn in zijn schouder niet verder kwam dan een 9de plaats. Bij de start smakte er midden in het veld een rijder neer net voor Robin, die hard op de rem moest en daarmee opnieuw zijn schouder belaste.

 

Gauthier Duwelz  is voorlopig leider in de tussenstand van het Europees Superstock 600-kampioenschap met 50 punten. Nestorovic  staat op plaats 3 met 31 punten en Mulhauser heeft met 20 punten de 5de plaats.

 

Na afloop klonk Duwelz dan ook  enthousiast “Een super weekend gehad, van begin tot einde. Tijdens de startopstelling had ik wel zenuwen, maar de start was goed en dan die rode vlag. Opnieuw de spanning voor de start waar ik met Adrian streed.  Ik wist dat Adrian even sterk was dan mij. En dus moest ik het tactisch spelen. Wie het eerst door de GT bocht komt, had gewonnen en zo heb ik Adrian net voor het insteken kunnen pakken. Nu komen er wel twee circuits aan die mij niet zo goed liggen, maar ik zal mijn uiterste best doen om mijn 1ste plaats te verdedigen. Het team de motor fantastisch afgesteld zodat we zeer vlot konden rijden. Ik bedank het team dan ook  voor alle fijne zorgen.”

 

Ook MtM Racing-teambaas Ludo Van der Veken kon tevreden terugblikken op het weekend in Assen. “Wat moet je nu zeggen? Zo een goede uitslag, 1 en 2, dat is fantastisch. Adrian en Gauthier hebben fair en zuiver gereden.  Robin had pijn aan zijn schouder, maar het is een volhouder. Hij heeft toch nog een 9de plaats behaald. Het team is zeer goed bezig,  iedereen leverde dan ook prachtig werk.”

 

 

Foto: MtM Racing- Pers Racing/Luc Vervoort