Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
E-trikes voor bpost
Bart Jacobs | 2 dec 2013

Veel positief nieuws op de persconferentie van bpost vandaag. De Belgische postdienst werd tot de meest milieuvriendelijke ter wereld verkozen en wil die reputatie in de toekomst dankzij ondermeer e-trikes nog verbeteren.


Bpost veroverde in 2013 de eerste plaats in de rangschikking die de International Post Corporation (IPC) elk jaar maakt over het milieumanagement van zijn leden. IPC verenigt postbedrijven in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië-Stille Oceaan. Samen vertegenwoordigen deze operatoren meer dan 80% van de postale volumes wereldwijd.  

In het kader van die eerste plaats kondigde bpost aan dat het gaat experimenteren met het gebruik van elektrische trikes. De postdienst bestelde twaalf van dergelijke elektrische driewielers. Een tevreden bpost-topman Johnny Thijs showde alvast een van de e-trikes en speelde zo heel even de bestbetaalde facteur van het land.  Die e-trikes moeten ervoor zorgen dat bpost op termijn nog milieuvriendelijker wordt.  “Onze milieu-inspanningen stoppen hier niet. Wij willen dat onze CO2-uitstoot tegen 2020 met 45% vermindert, in vergelijking met 2007. Iedere klant mag ervan overtuigd zijn dat zijn brieven en pakjes verstuurd worden op een milieuverantwoorde manier” aldus bpost-CEO Thijs.

 

Dat deze e-trikes milieuvriendelijk zijn willen we best geloven. Maar de hamvraag is hoe efficiënt ze wel zijn. Je kan je afvragen hoe deze tuigen met aanhangwagen de typische Belgische borduurs gaan doorstaan. Ook de breedte van zo’n e-trike met aanhanger zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. Niet alle voetpaden zijn immers kleine boulevards. En dan hebben we het nog niet gehad over het aartslelijke design van deze dingen.Even meenden we zelfs dat het om een zogenaamde mobility scooter met boodschappenkarretje ging...

 

 

Foto: Image Globe/Belga