Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
DVD Review: North West 200 2012
Bart Jacobs | 25 okt 2012

Het wordt stilaan kouder en dit weekend treedt ook het winteruur in voege. Hoog tijd dus om onze stapel DVD’s  te bekijken. We beginnen met een klassieker: de North West 200.

 

De North West 200 is een van de weinige wedstrijden die er het afgelopen half decennium echt op vooruit is gegaan. De race tussen drie dorpen aan de  noordwestkust (vandaar de naam North West 200) is al jaren het grootste sportevenement van Noord-Ierland. Maar dat bleef echter lang een goedbewaard geheim. Sinds enkele jaren krijgt de NW 200 ook meer en meer bekendheid buiten Noord-Ierland en bij uitbreiding het Verenigd Koninkrijk.

Waarom dat zo is stel je makkelijk zelf vast tijdens het bekijken van de DVD van de editie 2012. De North West 200 is een van de meest spectaculaire motorsportevenementen ter wereld. Je kan gerust stellen dat de NW 200 het kleine broertje van de Isle of Man TT is. Dat uit zich niet alleen in de aard van de wedstrijd – aan hoge snelheden over openbare wegen racen – maar ook in de ‘cast’. Niet alleen treden hier zowat alle bekende TT-piloten aan maar ook een aantal jongens die zich doorgaans tot het BSB beperken.

Het grote verschil tussen de TT en de NW 200 zit vooral in het wedstrijdformaat. Aan de Noord-Ierse kust wordt er net zoals op een circuit met een hele grid tegelijkertijd gestart – al gebeurt dat dan in twee golven – en niet een per een zoals tijdens de TT. En net dat maakt de NW 200 misschien wel een stuk interessanter voor de Belgische wegracefans. Want het is net dat soort races dat wij ook kennen uit het BK Wegrace.

 

Het geboden spektakel kan zeker naast dat van de TT liggen. Maar de NW 200 baadt echter niet in dezelfde bijna ondefinieerbare sfeer die de TT zo kenmerkt en authentiek maakt. Daarom is de NW 200 ook meer iets voor de echte liefhebber. Maar iedereen die zich in ‘Real Road Racing’ interesseert kunnen we deze DVD van harte aanbevelen. Je krijgt immers een goed beeld van het evenement en de (Noord-)Ierse wegrace-scene.

 

Voor meer info check volgende link: http://www.dukevideo.com/Road-Racing/North-West-200/North-West-200-2012-DVD.aspx